Nove kuće za poplavljene

Sedam porodica, koje su tokom poplava u Novom Pazaru izgubile kuće, dobile su nove domove. Sredstva za izgradnju su obezbedili Ministarstvo rada i socijalne politike, Grad Novi Pazar i NVO HELP.

Porodice Balota i Džanković su izgubile sve tokom prolećnih poplava koje su zadesile novopazarsko naselje Ćeremidžinica. Nakon poplava su bili smešteni u hotelima, ali, kako kažu, više se ne strahuju, jer su dobili nove domove.

"Nema više nikakve brige. Za mene ovo znači puno. Presrećan sam, jer sam ponovo dobio krov nad glavom", kaže Ekrem Balota koji se u kuću uselio sa suprugom i tri maloletne kćeri.

Halima Džanković dodaje da su njoj i detetu omogućili novi život i novi dom.

Za svih sedam porodica koje su tokom poplava u Novom Pazaru izgubile kuće, izgrađeni su novi domovi. Sredstva za izgradnju su obezbedili Ministarstvo rada i socijalne politike, Grad Novi Pazar i NVO HELP.

Državni sekreter u Ministarstvu za rad i socijalnu politku, Zoran Martinović kaže da su dve montažne kuće bile namenjene za dve porodice koje su u Ćeremidžinici tokom poplava izgubile domove.

"Mislim da su, uključujući ono što je Vlada RS učinila prilikom sanacija poplava zajedno sa Gradskom Upravom, sve posledice otklonjene i da ovo naselje može da nastavi sa normalnim životom", kaže Martinović.

Milena Jelenković, šef kancelarije HELP u Kraljevu kaže da je donator čitavog projekta Delegacija Evropske unije u Srbiji.

"Tokom 2011. godine realizovali smo projekat izgradnje četiri montažne kuće za interno raseljena lica. Dve kuće su namenjene porodicama koje su ostale bez krova nad glavom tokom poplava", dodaje Jelenkovićeva.

Predstavnici Gradske uprave napominju da su sve porodice koje su ostale bez domova useljene do decembra i da je u toku izgradnja još tri montažne kuće.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво