Poplava kod Novog Pazara

Na delu teritorije grada Novog Pazara proglašeno je vanredno stanje zbog poplave koja je ugrozila više stotina kuća, rekao član kriznog štaba Hajrudin Hajrović. Deo grada je bez vode i struje. Sela Trnava, Ćeremidžinica i Šutenovac poplavljena posle izlivanja reka Trnavice i Leče.

Zbog obilnih padavina juče posle podne, u okolini Novog Pazara izlile su se reke Trnavica i Leča.  Prema rečima člana kriznog štaba Hajrudina Hajrovića na delu teritorije grada Novog Pazara proglašeno je vanredno stanje.

Povređenih, prema rečima Hajrovića nema, ali je ugrožen veoma gusto naseljen deo grada. Deo grada je bez vode i struje. Vodostaj je do sada prilično opao što je olakšalo situaciju ugroženom stanovništvu.

Prema njegovim rečima, naneta je neprocenjiva materijalna šteta, koju u ovom trenutku nije moguće sagledati.

U pomoć su pristigli vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a. Razmatra se mogućnost da pojedine porodice budu izmeštene u neki od gradskih hotela ili u objekte vojne kasarne. Pomoć je ponudio i Crveni krst.

Gradska uprava će se obratiti za pomoć Republici Srbiji,rekao je Hajrović naglasivši da je Novi Pazar u procesu konstituisanja jedinice za vanredne situacije opšte i specijalne namene.

Zbog izlivanja reka Trnavice i Leče poplavljeno je poljoprivredno zemljište, nekoliko stambenih objekata, a reke su odnele tri mosta i četiri automobila.

Ugroženo više od hiljadu kuća

Poplavljena sela Trnava, Ćeremidžinica i Šutenovac, a, prema rečima zamenika gradonačelnika Novog Pazara Vujice Tiosavljevića, ugroženo je više od hiljadu kuća.

Tiosavljević je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer je, osim kuća, oštećena kompletna infrastrutura.

Ekipe gradske uprave i policije su na terenu i pokušavaju da pomognu ugroženom stanovništvu.

Želimir Tešević iz sela Leče kod Novog Pazara kaže da je nabujali potok nosio sve pred sobom, pa čak i jedan auto, koje se zaustavio pored ograde kuće.

Slična je situacija i u selu Trnava kod Novog Pazara, gde su četiri stambena objekata poplavljena.  Salih Rašljanin iz Trnave kaže da je poplava uništila sve u kući u kojoj živi sa suprugom, četvoro dece i sinovcem.

Šef Operativnog štaba za odbranu od poplava u Novom Pazaru Muamer Suljević kaže da se sve dogodilo munjevitom brzinom i da je poplava iznenadila i ekipu Operativnog štaba.

Suljević naglašava da se takva situacija nije dogodila više od pedeset godina i da tako nešto ne pamte ni najstariji meštani, koji žive pored reka Leče i Trnavice.

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 24. maj 2011, 14:08)
anonymous [neregistrovani]

jerka

da dragi allah pomogne samo

(ponedeljak, 23. maj 2011, 23:15)
anonymous [neregistrovani]

zaista strasno

ovako nesto ne vidja se ni u Holivudskim filmovima.Potpuno nevjerovatno

(ponedeljak, 23. maj 2011, 22:58)
anonymous [neregistrovani]

ne ponovilo se

muka zivota mi,ja sam kasnije bio na ovom mostu i pomagao,ma 5% nije zahvatilo porodice koje su jace situirane,sve sirotinja uzas majke mi,zalost... :( ovo sam samo u filmove gledao i na vestima po svetu,i danas to doziveo da vidim svojim ocima sto je neverovatno koja je to sila...

(ponedeljak, 23. maj 2011, 22:36)
sveta [neregistrovani]

strasno

e sve li hoce po ovom napacenom narodu,tragedija

(ponedeljak, 23. maj 2011, 21:30)
anonymous [neregistrovani]

pomoc

vojsko, trebas nam sad, pomagaj

(ponedeljak, 23. maj 2011, 21:21)
Homoljac [neregistrovani]

Katastrofa!

Od vatre se ljudi nekako i zastite i mogu da je ukrote,a od vode nema spasa... Strasno!