Zdravstvena zaštita nepotizma?

Iako je Agencija za borbu protiv korupcije, još sredinom prošle godine, predložila Opštini Kuršumlija da, zbog utvrđenog nepotizma, razreši funkcije direktorku Doma zdravlja, Skupština opštine to nije prihvatila. Zaposleni u Domu zdravlja traže pomoć resornog Ministarstva jer, kako navode, zbog narušenih međuljudskih odnosa trpe najviše pacijenti.

Dobar prosek i to što je bila jedini nezaposleni stomatolog u Kuršumliji, kandidovali su direktorkinu ćerku za mesto stomatologa među šest prijavljenih kandidata.

Iako se direktorka  žalila na rešenja Agencije za borbu protiv korupcije, Odbor Agencije odbacio je žalbu kao neosnovanu.

Najviše zamerki iznose upravo stomatolozi, optužujući direktorku dr Uraniju Petrović da se u određivanju viška zaposlenih, umesto kriterijumima Ministarstva zdravlja, rukovodi onim internim.

Da je politika u kuršumlijskom Domu zdravlja umešala prste, nema sumnje, jer to tvrde i vlast - naprednjaci i socijalisti - i opozicija.

Jedini radiolog u Kuršumliji, dr Tomislav Arsenijević, nedavno je zbog neisplaćene dnevnice od 2.000 dinara tužio Dom zdravlja:

Odgovor Zdravstvene inspekcije, zaposleni čekaju dugo, veruju - kažu - lekarskoj etici i pomoći Ministarstva zdravlja.

rts.nis@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar