Požarevac, završena osma Smotra dramskih amatera

U Požarevcu je završena osma Smotra dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja koja nosi ime poznate televizijske glumiceŽivke Matić. U takmičarskom delu nastupila su četiri amaterska pozorišta iz Petrovca na Mlavi, Malog Crnića, Boževca i Krnjeva.

Najboljom glumicom, na osmoj smotri dramskih amatera Živka Matić, proglašena je Milica Ilić, za ulogu Meri Smit u predstavi "Uhvaćen u mrežu", pozorišta Bata Bulić iz Petrovca na Mlavi.

"Ima tu neke paralele da sam ja dobila nagradu za lik jedne domaćice u ovom vremenu, a da festival nosi ime jedne velike glumice koja je prenosila kako izgledaju domaćice u nekom prošlom veku", kaže Milica Ilić o svojoj pobedi.

Najbolji glumac festivala je Valentino Oljača, član amaterskog pozorišta iz Boževca, koje je nastupilo sa predstavom Meta.

"Moja uloga zapravo je uloga jednog običnog čoveka iz svakodnevnice koji je nekako bačen pred svršen čin, i dešava mu se to što mu se dešava, spremaju ga za rat, sukobljava se sa azilantima, migrantima", kaže on.

Živka Matić je široj javnosti poznata po ulogama u televizijskim humorističkim serijama poput "Ljubav na seoski način". Možda je to i simbolika ovogodišnje selekcije u kojoj su sve predstave bile komedije, a pobedio je vanvremenski Revizor, pozorišta Branislav Nušić iz Malog Crnića.

Bebica Milovanović, direktorka Centra za kulturu u Malom Crniću kaže da su i danas u našem društvu možemo naići na karaktere poput onih u Revizoru, na male ljude koji su gramzivi, koji se dohvate vlasti, pa se onda u svemu tome ne snalaze.

Osmu smotru dramskih Amatera Pomoravlja I Podunavlja "Živka Matić" na maloj sceni požarevačkog Centra za kulturu, zatvorila je monodrama "Kad bejah mrtav", Vladimira Velkovskog po tekstu Lele Likar.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

broj komentara 0 pošalji komentar