"Čizmaši" u Despotovcu

Ekipa serije "Čizmaši", posle snimanja na različitim lokacijama u Beogradu, nastavila je snimanje u okolini Despotovca, na lokalitetu u kojem se i dešava deo radnje romana Dragoslava Mihailovića. "Čestitam RTS-u na pravom potezu", rekao je Aleksandar Berček, kojem je poverena uloga pukovnika Čiče Miljkovića.

Radio-televizija Srbije i producentska kuća Eye to Eye stigli su do polovine snimanja igrane TV serije "Čizmaši", zasnovane na antologijskom romanu akademika Dragoslava Mihailovića, jednog od najznačajnijih srpskih pisaca.

 

Od dvanaest planiranih epizoda do sada je već snimljen materijal za šest, na različitim lokacijama po Beogradu. Ekipa serije nastavila je snimanje u okolini Despotovca, u originalnom lokalitetu u kojem se deo radnje romana i dešava.

Scenu u kojoj prekaljeni artiljerijski pukovnik Miljković, prkosi moćnom neprijatelju i čije smo snimanje zabeležili u jednom od sokaka Ravne Reke kod Despotovca, videćemo tek pri kraju serije, za koju se već sada tvrdi da će pomeriti standarde televizijskog stvaralaštva.

Naš proslavljeni glumac Aleksandar Berček kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio ulogu koja mu je poverena:

"Odavno sam pričao rediteljima da bi trebalo snimiti film ili seriju po ovom romanu i sada zaista čestitam RTS-u na pravom potezu. Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu da tumačim lik artiljerijskog pukovnika Čiče Miljkovića. Lepo mi je sa ovom novom i mladom srpkom glumačkom gardom. Nije mi teško ništa, posebno što tumačim ovaj lik."

"Čizmaši" su snažna lirska priča o nižem oficiru bivše jugoslovenske vojske Žiki Kurjaku, koga tumači mladi Miodrag Dragićević. Kroz potresnu priču o njegovom životnom putu prelamaju se neke od ključnih istorijskih okolnosti 20. veka, kao i sudbina junačke srpske vojske.

"Snimanje ide po planu, ali moram da se zahvalim lokalnoj samoupravi Despotovca i pripadnicima Vojske Srbije, koji nam zaista pomažu da se lepo osećamo dok radimo", ističe Dejan Zečević, jedan od često nagrađivanih reditelja.

Serija "Čizmaši" imaće dvanaest epizoda, a biće emitovana ove jeseni na Radio-televiziji Srbije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 17. jun 2015, 19:52) - Баба-Калина [neregistrovani]

Дug

Уважени академик Драгослав Михаиловић нам дугује други део романа ЧИЗМАШИ. Деценијама чекамо - наравно, маестрално написан роман Чизмаши. И Равна Река је право место за снимање филма или серије - све је исто , само нема Петрије, нема Мисе...