Bez čekanja na pejsmejker

U Kraljevačkoj bolnici počeo je da radi Pejsmejker centar gde će pomoć biti pružana ne samo pacijentima iz kraljevačkog kraja već iz Rasinskog i Moravičkog okruga. Pregledi se zakazuju svakog radnnog dana, kontrole su sredom i petkom, a ugradnja pejsmejkera četvrtkom.

Stručni tim kraljevačke bolnice, sa dr Jordanom Petrovićem na čelu, ugradio je već 22 stalna pejsmekera, a u ambulanti dnevno u proseku obave između 20 i 30 kontrolnih pregleda.

"Ovo je nova stranica u istoriji kraljevačkog zdravstva", naglašava dr Zvonko Veselinović, koji najavljuje opremanje angio-sale:

"Otvaranje ovog centra ima veliki značaj, jer u Srbiji čak 65 odsto bolesnika ima neku od kardiovaskularnih bolesti, a ovde će biti pružana pomoć svim bolesnicima koji boluju od koronarnih bolesti, hitnim slučajevima, pre svega onima koji imaju infarkt ali i druga oboljenja srca, iz Raškog, Rasinskog i Moravičkog okruga."

Zahvaljujući pomoći Ministarstva zdravlja Srbije i Zavoda za zdravstvenu zaštitu Srbije, u Srbiji nema problema sa snabdevanjem najkvalitetnijim pejsmekerima kaze dr Jordan Petrović, šef tima kraljevačkog Pejsmejker centra:

"Od ogromnog je značaja i činjenica da pacijenti koji već imaju ugrađene pejsmejkere ne moraju više da putuju u Beograd ili Niš i Kragujevac na kontrolni pregled, tim pre što je reč uglavnom o starijim ljudima koji su zbog toga ne tako retko odustajali od pregleda."

Liste čekanja za sada ne postoje, budući da je centar tek otvoren.

Pregledi u ambulanti zakazuju se svakog radnog dana, a kontrole se obavljaju sredom i petkom. Ugradnja pejsmejkera za sada se radi samo četvrtkom.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

broj komentara 0 pošalji komentar