Dani Palestine u Kragujevcu

Kragujevac i palestinski grad Jerihon prošle godine potpisali su Povelju o saradnji i bratimljenju. Tradicionalno dobri odnosi dveju zemalja potvrđeni su i ovogodišnjom manifestacijom Dani Palestine u Kragujevcu.

Tradicionalno dobri odnosi dveju zemalja i, posebno, gradova pobratima Jerihona i Kragujevca, potvrđeni su i ovogodišnjom manifestacijom Dani Palestine. U Pešačkoj zoni u centru Kragujevca iz Palestine organizovali su kulturno-umetnički program.

U prisustvu Muhameda Nabhama, ambasadora Palestine u Srbiji, Muhameda Đajalta, gradonačelnika Jerihona, Telala Elzike, palestinskog konzula u Srbiji, i predsednika Udruženja bivših jugoslovenskih studenata iz Palestine, domaćinima se predstavilo kulturno-umetničko društvo za negovanje tradicije Međana iz Jerusalima.

"Ovo je veza koja traje već godinama i sve više se produbljuje, međuljudske veze se šire i taj odnos poprima svakom godinom sve više sadržaja", rekao je ambasador Palestine u Srbiji Muhamed Nabham. "Najvredniji u tome su međuljudski odnosi koji se razvijaju između Jerihona i Kragujevca. Nedavno je predsednik vaše zemlje, Tomislav Nikolić posetio Palestinu što je bila i prva poseta jednog srpskog predsednika našoj zemlji."

Grad Kragujevac je prošle godine, tokom posete palestinskom gradu Jerihonu predstavio srpsku kulturnu i istorijsku baštinu.

Delegacija grada Kragujevca koji su činili članovi Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", Gradske turističke organizacije "Kragujevac" i kragujevačkih medija posetila je drevni grad Jerihon gde je u okviru "Dana Kragujevca" predstavila turističke potencijale, folklor i nacionalnu kuhinju.

rts.kragujevac@rts.rs
 tel. 034 / 335 542

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 08. maj 2014, 17:48)
Борислава [neregistrovani]

Храбри град Крагујевац

Знам да мој народ нема ту снагу, али је важно да бар један прогнани народ не заборави ко је. Радујем се храбрима, који не наседају на новоистине, који знају шта је Палестина. Није Накба сваки дан, од Кумановске до Кумановског!