Psi lutalice poklali ovce

Na gazdinstvu porodice Todorović u Pocerskom Pričinoviću, selu nadomak Šapca, psi lutalice noćas su poklali tridesetak ovaca. Šteta se procenjuje na više od 5.000 evra.

Psi lutalice su, pred zoru, ušli u tor na imanju porodice Todorović u Pocerskom Pričinoviću kod Šapca, i poklali više od dvadeset ovaca. Desetak je udavljeno, a petnaestak povređeno. Nekoliko ovaca je od zadobijenih povreda, tokom jutra, uginulo.

"Oko pola tri sam čuo zavijanje jednog psa, nisam mogao da verujem da ovako nešto može da se dogodi", kaže Zoran Todorović.

Porodica Todorović godinama se bavi stočarstvom. Gazdinstvo su registrovali, a u stadu su imali oko 80 rasnih ovaca. Dragoljub Todorović, vlasnik gazdinstva kaže da se ovako nešto nikada nije dogodilo u ovom kraju.

Da pasa lutalica ima u gusto naseljenom selu nadomak Šapca, tvrde i komšije. "U čoporu nekada bude po pet, šest pasa lutalica pa se plašimo da prolazimo ulicom", kaže Vitomir Nikolajević.

Šteta se procenjuje na preko 5.000 evra, a porodica Todorović, kako kažu, ovce nije osigurala. Na uviđaju je bila i policija i veterinarska inspekcija, koja je nadležna da utvrdi činjenice, ali ne i odgovorna za štetu.

Ko je nadležan za pse lutalice na seoskom području - ne znase. U opštinskoj upravi odgovornost prenose na Komunalno preduzeće "Stari grad", u kome kažu da su zaduženi isključivo za javne površine u gradu.

U Pocerskom Pričinoviću se ne naplaćuje eko-taksa kojom je obuhvaćeno i hvatanje pasa lutalica.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 06. dec 2011, 21:13) - komsija [neregistrovani]

ovce

Sve su ovce bile ujagnjene.A nije ni njihova vrednost samo na kilo.Cena jagnjeta i ovce nije ista.Steta je i veca od 5000 eura.Sta mislis o cijem ce trosku da se sve ocisti, sredi. Mozda drzavnom!?

(utorak, 06. dec 2011, 16:43) - anonymous [neregistrovani]

pa kako?????

Pa kako bre procenise stetu na 5000 evra?
Zar mu jedna ovca kosta oko 160 evra?

Steta se mora nadoknaditi al nek bude vec jednom bar nesto posteno.

(utorak, 06. dec 2011, 16:37) - A M [neregistrovani]

da se cuje

Da se sada cuje glas aktivista udrazenja za zastitu zivotinja.Pa i te ovce su zivotinje, a ne samo poludivljaci po gradskim parkovima i selima.

(utorak, 06. dec 2011, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

tako je kod nas

kod nas vise su zasticeni psi lutalice od nase zivotinje i gradjana zbog te zastite treba neko i da odgovara zar je bolje da cuvamo te pse lutalice ili nase ovce ovo nije prvi slucaj a nista se ne preduzima.

(utorak, 06. dec 2011, 15:55) - anonymous [neregistrovani]

sramota

umesto da opština prva priskoči u pomoć ovome čoveku oni peru ruke i govore o nekakvoj krivici nekih drugih. Jadno i bedno.