Do pobede uz podršku publike

Pred revanš meč baraža za Evropsko prvenstvo mladih fudbalskih reprezentacija, optimisti su i selektor Aleksandar Janković i naši fudbaleri. Glavni adut reprezentacije Srbije je, kažu, podrška domaće publike koja u Kruševcu nikad nije izostala.

Na stadionu "Mladost" u Kruševcu, sutra u 18 časova, igra se revanš meč baraža za Evropsko prvenstvo mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Engleske.

Posle poraza 1 : 0 u Noriču, selektor Aleksandar Janković i naši fudbaleri ovaj meč očekuju s optimizmom. Glavni adut je, kažu, podrška domaće publike koja u gradu pod Bagdalom nikad nije izostala.

Za sutrašnji meč prodata je polovina od deset hiljada ulaznica, koliko je pušteno u prodaju. Organizatori - Fudbalski savez Srbije i domaćin, kruševački Napredak - očekuju pune tribine, jer je nedavno na sam dan utakmice sa Makedonijom prodato nekoliko hiljada karata.

"Kruševac je fudbalski grad i ljudi su ovde jednostavno zainteresovani za ovakve događaje", kaže Marko Đorđević, predstavnik za odnose s javnošću Fudbalskog kluba Napredak. "Nama je privilegija i čast što smo domaćini zaista posebne utakmice."

Na zapadnoj tribini uveliko se završavaju radovi na takozvanim VIP ložama na vrhu stadiona.

"U donjem nivou gde su bile stare lože biće novinarske. Sa sedamdeset šest mesta", objašnjava Dragan Pajić, sekretar FK Napredak. "Zaista će biti komforno za osmu silu bez koje danas nije moguće raditi."

Kruševljani se trude da budu dobri domaćini Englezima, ali su travu na stadionu ošišali prema zahtevima selektora Jankovića, kako bi i na taj način pomogli mladoj reprezentaciji da dođe do Evropskog prvenstva u Izraelu.

Za razliku od naših, koji su u na stadionu veče pre, u terminu utakmice trenirali, fudbaleri selektora Pirsa su u Nišu. U Kruševac stižu uoči utakmice.

Iako podsećaju na one u kolevci fudbala, domaći navijači će, u fer atmosferi, učiniti sve da Englezi shvate da su na tuđem terenu.

Direktan prenos utakmice Srbija - Engleska, od 18 časova, na Drugom program RTS-a.

broj komentara 0 pošalji komentar