Šabac – ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta

Upravni sud u Novom Sadu je presudio –lokalni izbori u Šapcu ponavljaju se na 27 biračkih mesta. Na birališta će ponovo 28.800 glasača u selu i u gradu. Čeka se odluka Upravnog suda i na drugu žalbu.

Razlog za novo glasanje su utvrđene nepravilnosti – nepostojanje dokaza za glasanje van biračkog mesta i na jednom zbog nepopunjenog kontrolnog listića.

Upravni sud odluku je doneo na žalbu poverenika gradskog odbora Srpske napredne stranke podnete zbog poništavanja izbora gradske izborne komisije na svih 100 biračkih mesta.

Odluku Upravnog suda pozdravili su u gradskom odboru Srpske napredne stranke, navodeći u saopštenju da je "sprečen pokušaj krađe glasova od strane Nebojše Zelenovića i njegovih mentora" i pozivaju građane da ponovo daju glas listi Aleksandar Vučić - "Za našu decu".

Nebojša Zelenović, nosilac liste "Šabac je naš", smatra da su izbori pokradeni zbog čega je gradska izborna komisija donela odluku o poništavanju, a da je odluka Upravnog suda potvrda njihovih tvrdnji o izbornoj krađi i brojnim nepravilnostima.

Zbog kupovine glasova osnovnom javnom tužilaštvu podneli su 23 krivične prijave protiv stotinu imenovanih osoba, a podneće žalbu i Ustavnom sudu.

Čeka se odluka Upravnog suda i na drugu žalbu. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво