Verujte u nemoguće kao Novak

Novak je pobedio još jednom! I to kako! Osvojio je rekordnu, osmu titulu u Melburnu, uprkos tome što je gubio sa 2-1, što ga je nervirao sudija i što je sa druge strane mreže imao mlađeg i izuzetno talentovanog Dominika Tima. I nije samo osvojio titulu na svom omiljenom turniru već se pobedom vratio na tron. Ponovo je prvi na ATP listi.

Iako Novaka pratim i volim tenis, neću ipak ovde da "otimam hleb" kolegama iz Sportske redakcije. Jednostavno imam potrebu da napišem par reči o tome koliko Novak inspiriše i raduje ovu naciju, a ideja mi je sinula na sasvim neočekivanom mestu.

Sat vremena po završetku meča, sedela sam u frizerskom salonu u kojem je desetak žena pričalo o Noletu. Mušterije frizerkama prepričavaju scene iz Melburna. Smešim se i razmišljam da li postoji još nešto oko čega možemo bez mnogo muke da se složimo i što nas toliko raduje.

Sećam se svog prvog "susreta" sa tim neverovatnim čovekom. Bilo je to pre više od deset godina kada je tek počeo da osvaja turnire i mesta u našim srcima. Pratila sam, kao novinar, obeležavanje neke važne godišnjice (ne mogu tačno da se setim šta je bilo u pitanju). Na skupu su bili predsednik, premijer, ministri, ali onog trenutka kad se pojavio Novak, svi su postali nebitni.

Kamere, mikrofoni, novinari, ali i sami zvaničnici okrenuli su se k njemu. Naravno, i ja sam bila jedna od njih. Nisam više razmišljala o poslu već sam se sa gomilom gurala da dobijem autogram.

I, na moju veliku sreću, dobila sam ga. Potpis na listu otkinutom iz novinarskog notesa s ponosom čuvam i danas. Nisam od tada imala priliku da ga vidim uživo, ni privatno, ni profesionalno, ali nadam se da ono nije bio naš jedini susret i da će jednog dana biti moj sagovornik u studiju Radio Beograda 1.

Dok se to ne desi, imam par poruka, i za njega, i za nas!

Njemu želim da bude zdrav i uspešan i da se ne menja – da na uvrede uzvraća osmehom i pobedom, da ga zvižduci sa tribina samo dodatno inspirišu i da na ljubomoru odgovara visoko uzdignutim palcem kad protivnik napravi sjajan potez. Želim mu da i dalje ostane nedodirljiv za naše podele, mržnje i nesuglasice.

I da, želim da što više vremena provodi sa porodicom i da, kao i do sada, ne odgovara na prozivke zbog izbora saradnika, načina ishrane ili stila života. Zašto bi nešto u svom životu menjao čovek koji je toliko uspešan?!

Nama, za razliku od Noleta, želim da se menjamo, da budemo sličniji njemu.

Kad ovo kažem, ne mislim bukvalno jer takav se retko rađa. Mislim na to da budemo vredniji, istrajniji, hrabriji. Želim nam da verujemo više u sebe i da se borimo za vlastiti uspeh, ne čekajući da to učini neko drugi. Da su Novak i njegova porodica čekali državu, klubove, sponzore, ne bismo se verovatno danas radovali njegovim titulama.

Zato, verujte u nemoguće i ne odustajte od svojih ciljeva koliko god oni u ovom trenutku delovali nedostižno. Želim nam još i da nas što više stvari, ljudi i događaja spaja kao što nas danas ujedinjuje Novak.

I za kraj, najčešća današnja objava sa društvenih mreža! TOOOO BREEEE NOLEEEEEE!!!!

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво