Читај ми!

Megan (ni)je kriva za sve

Megan je kriva za sve, Hari je papučar ili pak izdajnik koji je izneverio kraljevsku porodicu, kraljica će poludeti, ovo je Megzit… Vest da su princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl odlučili da odstupe sa svih kraljevskih dužnosti i započnu samostalan život izazvala je salve komentara i podelila britansku i svetsku javnost.

"Odlučili smo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni, nastavljajući da u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo", navedeno je u objavi prinčevskog para na Instagramu.

Šta to uopšte znači? Hoće li se odreći kraljevskih titula? Od čega će živeti? Gde će živeti? Šta na sve to kaže kraljica? Sva ta pitanja "morila" su milijarde ljudi dok su čitali vest.

Naravno, jer drugačije ne biva, najčešće sam čula komentare da je glavni krivac za ovu malu dramu Megan i da je Hari ovim potezom uslišio želju svoje drage. Neki, manje solidarni muškarci, dodali bi da je ispao papučar.

Nekakvo nepisano pravilo da je žena uvek kriva za sve i u ovom slučaju je našlo svoju primenu. Mogli su se čuti komentari da "plebejka" nije uspela da se uklopi u stil života koji sa sobom nosi udaja za momka plave krvi. Naterala je Harija da odstupi od svih privilegija koje ima prinčevska titula i postane običan dečko.

Koliko su osude jake govori i to da je smišljen zvanični naziv za ovu odluku – Megzit. Za svaki slučaj, ako nekom nije jasno ko je glavni krivac za sve.

Ne ulazeći u to da li je ovaj potez Harija i Megan samo beg od dosadnih obaveza, silnih ceremonija i protokola koje nosi taj život, kao i da se neće odreći brojnih privilegija (jasno je da neće biti goli i bosi), meni ipak uši para to kako se nekako uvek vratimo tome da je "žena ta koja pokvari čoveka".

Biće da taj stav, koji prenosimo s kolena na koleno, volimo da primenimo u svakoj situaciji bez obaziranja na to da (gotovo uvek) postoji i druga strana medalje.

Kada već osuđujemo, što drvlje i kamenje ne baciti na Harija? Možda je on taj kome je dozlogrdilo, koji je odlučio da pobegne iz zlatnog kaveza, odbaci okove sa sebe, oslobodi se svih stega koje mu je život nametnuo i postane kao svi drugi. Da ne mora da pazi šta priča, šta oblači, kuda ide, kako se rukuje, kome se smeška i sve te manje lepe stvari koje vam donosi titula.

Ne treba zaboraviti da je Hari i do sada umeo da radi na svoju ruku i krši pravila ponašanja kraljevske porodice. Najpoznatiji javnosti su prekršaji koje je uradio upravo zbog ljubavi – oženio se ženom van krugova aristokratije, koja je razvedena, meleskinja i ne pripada Anglikanskoj crkvi.

Ali, ne treba zaboraviti da je zbog Harija kraljevska porodica crvenela i pre nego što se "zla Megan" uselila u njihove odaje. Hari je priznao da je pušio marihuanu i konzumirao alkohol pre nego što je postao punoletan, pojavljivao se na maskenbalu u uniformi koja je neodoljivo podsećala na nacističku, u javnosti su se pojavile i fotografije kako se ljubi sa muškarcem. Znači, Hari je oduvek bio dečko od skandala, i Megan u njegovom životu nije presedan.

Ruku na srce, ima i onih koji celu priču posmatraju sa patriotske strane – da je Hari, okrenuvši leđa kraljevskoj porodici, zapravo izdao državu.

Dok sa nestrpljenjem čekamo nove detalje, nama običnim smrtnicima ostaje da i dalje većamo šta je zapravo prelomilo, i ko u toj porodici nosi pantalone (mada nije retkost da muški plemići obuku i suknju).

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво