Tužakali ste se zbog klime, e sad ćete da vidite

Kontrole i moguće kazne prevoznicima koji ne uključuju klimu u gradskom prevozu kako bi uštedeli gorivo, dovele su do povećanog broja rashlađenih autobusa, ali i do nove pobune među putnicima.

"Auu, ovo udara direktno u glavu, a mi ušli znojavi", negoduje stariji gospodin. "Dobiću upalu mozga". Supruga šeretski: "Nećeš, ne boj se, kod tebe je to nemoguće."

Razgovaraju dovoljno glasno da ja, kojoj je posebna zabava da prati laka ćaskanja u prevozu, čujem i već se naslađujem čekajući reakcije ostalih putnika. 

I stiže prvo od devojke, sa jednim uvom slobodnim da registruje svet oko sebe: "Nemojte, molim vas, skuvali bi se da nema klime. A da ne pričam da bi se ugušili od smrada."

Dobija poznat odgovor u sličnim situacijama, kada se vodi rasprava o tome da li ubija promaja ili kombinacija znoja i belog luka: "Ma daj, devojko, šta pričaš, niko od smrada nije umro."

Evo gospođe iz drugog reda, jedva dočekala: "Ma oni su odvrnuli na najjače za inat. Zbog onih koji su se bunili. Sigurno to može da se nekako reguliše, a ne da uđemo sa vrelog u hladnjaču. Ni prozor ne može da se otvori, pa da malo izjednači. Bolje da smo ćutali."

"Pa ne može da se otvara, gospođo, onda ne radi klima kako treba."

Stariji gospodin, onaj koji se plaši upale mozga: "A šta, ovako radi kako treba?! Narod će da se razboli."

Neće, deko, ne brinite, preživeli smo svašta, pa ćemo nekako i taj komfor.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи