Mladenović o konstituisanju novog saziva Skupštine grada

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 9. maj, a zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović podsetio je da se predsednik Skupštine grada bira na predlog najmanje jedne trećine odbornika.

Zamenik gradonačelnika je za RTS objasnio i da je za izbor prvog čoveka gradske skupštine potrebna apsolutna većina, te da ista pravila važe i za njegovog zamenika. Mladenović je dodao da gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine grada Beograda.

"Predsednik i zamenik predsednika biraju se iz redova odbornika. Kad je reč o sekretaru Skupštine grada Beograda, on mora da bude diplomirani pravnik i da ima određeni broj godina radnog iskustva. Nakon izbora svih njih, po poslovniku i statutu grada smatra se da je Skupština konstituisana", istakao je Mladenović, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Odborničke grupe se formiraju na konstitutivnoj sednici, naveo je Mladenović, ali to je moguće i kasnije, tokom čitavog mandata.

Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za 9. maj, a sednici će predsedavati najstariji odbornik, uz pomoć dva odbornika izabrana na predlog dve najveće odborničke grupe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво