SNS: Jeremić poslednji čovek koji treba da pominje KiM

Član glavnog odbora SNS-a Petar Petković uputio je otvoreno pismo lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću u kome mu poručuje da mu je narod rekao da za njega nema mesta u visokoj politici. Predsednik izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić tvrdi da je vest o napadu na šefa izbornog štaba Narodne stranke u Smederevskoj Palanci Igora Milenkovića "notorna laž Vuka Jeremića, Saše Jankovića i Dragana Đilasa".

Petar Petković je u otvorenom pismu Vuku Jeremiću rekao da "na srpskoj političkoj sceni nema osobe koja je više doprinela tome da Kosovo i Metohija ne bude naša južna pokrajina".

"Kada malo bolje razmislim, ni u Prištini nema mnogo političara koji su više od vas obavili posao u prilog albanskom secesionističkom projektu", napisao je Petković.

Savetodavno mišljenje koje je tražio od Međunarodnog suda pravde mnoge države sveta je podstaklo da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova što Jeremića, dodaje Petković, svrstava u red "najvećih boraca za otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije".

Petković je primetio u pismo da je Jeremić poslednjih godina pažljivo izbegavao svaku priliku da se sretne sa Srbima sa KiM koji su mu, kako kaže, "pridodali prezime Branković".

"Vi ćete taj beleg zasluženo nositi doveka", rekao je Petković ukazujući da su time Srbi sa KiM stavili znak jednakosti između Jeremića i "arhiizdajnika iz naše epske tradicije".

Navodi da je Jeremićev saradnik Borko Stefanović u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma u istoriji pregovaranja i da su uz njihovo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora između Beograda i Prištine. 

"Vi i vaše stranačke kolege zavukli ste se u mišje rupe kada su albanski secesionisti na Kosovu i Metohiji proglašavali nezavisnost", rekao je on i začudio se "mesijanskom potrebom" Jeremića da Srbiju spasava od Aleksandra Vučića.

Podsetio je da je Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od Vučića i da je glas naroda poručio da za njega nema mesta u visokoj politici.

"Ali da ne izgleda sve tako crno, bilo je u vašoj karijeri i svetlih momenata. Zaradili ste zlatnu pločicu za najgalantnijeg platišu u njujorškom restoranu 'Smit i Volenski'. Ta galantnost je, naravno, finansirana novcem građana Srbije", rekao je Petković i dodao:

"Primetio sam i da se u poslednjim javnim nastupima, kao svetski putnik i vrsni poznavalac luksuznih hotela, interesujete i za to gde u inostranstvu odseda predsednik Vučić, što bi bilo u redu, da se niste luksuzirali po svetskim ugostiteljskim objektima na račun građana Srbije. Ako se dobro sećam, samo jedna noć vaše 'diplomatije na steroidima' u istanbulskom hotelu 'Kempinski' koštala je građane Srbije 1.200 evra. O iznosima iz budžeta koje ste davali za iznajmljivanje privatnih aviona neću ni da govorim jer će se građanima zavrteti u glavi".

Petković je poručio Jeremiću i da "srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima". 

"Ako se u obzir uzme odnos iznosa uloženog u kampanju i broj dobijenih glasova, vi ste najveći gubitnik u istoriji srpske demokratije. Nastavite li da se ponašate ovako kako se ponašate, oborićete sopstveni rekord", rekao je Petković.

On je kazao da bi mnogo bolje učinio da je Jeremić novac svojih sponzora potrošio da stambeno zbrine neke sunarodnike prognane sa Kosova i Metohije ili da ga je donirao narodnim kuhinjama u pokrajini.

Glišić: Vest o napadu na Milenkovića notorna laž

Predsednik izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je rekao da niko nije napao Milenkovića zvanog Mačak, rekavši da je "Milenković lažov", a da "Jeremić, Janković i Đilas, koji su takođe lagali o napadu, u Srbiju pokušavaju da uvedu fašizam".

"Srpska napredna stranka će se boriti protiv takvih fašista koji bi da zabranjuju stranke, streljaju i vešaju ljude koji drugačije misle. Boriće se protiv onih koji kažu da ih neko tuče, dok oni sami na svakom mestu napadaju aktiviste, kao što su i napali aktiviste SNS-a, uništili bilborde i polili farbom automobil našeg kandidata Nikole Vučena" , naveo je Glišić za Tanjug

On je upitao Vuka Jeremića i kako mu se od Vučićeve 16-godišnje ćerke Milice učinio 87-godišnji Soros. 

"Bez obzira na sve besmislene i brutalne izmišljotine Vuka Limunovog Jeremića građani Smederevske Palanke i Srbije neće dozvolii vraćanje u mračnu prošlost koju pamte po pljački narodnih para, uništavanju preduzeća i punjenju džepova Jeremića, Đilasa i pajtaša, koji su nemilice trošili narodne pare", rekao je predsednik izvršnog odora SNS-a. 

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара