Jeremić najavio krivičnu prijavu protiv Branka Malovića

Predsedik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da Srpska napredna stranka kao metod sprovodi fizički obračun sa političkim neistomišljenicima i najavio da će podneti krivičnu prijavu zbog prebijanja predsednika Izbornog štaba njegove stranke u Smederevskoj Palanci Igora Milenkovića, gde će se u nedelju održati izbori.

"Milenković je prebijen 19. marta, u organizaciji batinaške bande pod direktnom komandom potpredsednika Izvršnog odbora SNS-a Branka Malovića", rekao je Jeremić na vanrednoj konfereciji za novinare.

Kaže da će krivična prijava biti podneta ukoliko izostane reakcija policije i tužilaštva.

Jeremić je pokazao sliku na "kojoj se vidi Malović u društvu premijerke Ane Brnabić, prilikom njene jučerašnje zvanične posete Smederevskoj Palanci" i ocenio da je ona prekršila zakon jer državna troši sredstava za kampanju SNS-a.

"Sve više je jasno da se u Srbiji više ne nalazimo u predvorju fašizma, mi smo praktično zagazili u fašizam. Batinjanje političkih protivnika je nešto što je u Evropi patentirano tridesetih godina prošlog veka u predgrađu Minhena", podsetio je Jermić.

On je naglasio da će Narodna stranka odbraniti svoje članove i simptizere, "uz pomoć države ili bez nje", i poručio građanima Smederevske Palanke da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije".

"Poručujem građanima da otpor pruže tako što će u što većem broju izaći na birališta 25. marta i odupreti se svojim glasovima fašističkim metodama Vučićevog režima", rekao je Jeremić.

"Okidač za napad na Milenkovića bilo je to što je javno postavio pitanja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću o njegovim tajnim aktivnostima, ali odgovor nije dobio", istakao je Jeremić.

On je zato ponovo upitao Vučića da li je "u utorak 13. marta u Parizu večerao sa Hašimom Tačijem, šta su se tamo dogovorili i da li su odseli u istom hotelu u Njujorku, s obzirom da je i Tači trenutno tamo", naveo je Jeremić.

Advokat Borivoje Borović je rekao da je devedesetih godina, zajedno sa advokatom Vladimirom Gajićem, koji je takođe učestvovao na konferenciji za novinare, pisao krivične prijave protiv "takozvanih pajser brigada vladajućeg sistema koji su prebijali političke protivnike".

"Mislili smo da je takvo vreme davno prošlo, ako treba tražićemo i međunarodnu zaštitu", rekao je Borović i naglasio da su tako "prebijani i predsednici stranaka, koji su zbog toga završavali u bolnici".

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво