Stranačka reagovanja na rezultate izbora

Nakon objavljivanja rezultata lokalnih izbora u Beogradu, usledila su reagovanja stranaka i ličnosti koji su na njima učestvovali.

Koalicija "Dosta je bilo-Dveri" ocenila je da su današnji izbori za Skupštinu grada Beograda "najprljaviji i najneregularniji" od kada je na vlasti Srpska napredna stranka.

Prvi na listi koalicije DJB-Dveri Vojin Biljić rekao je novinarima u izbornom štabu da su izbori bili puni nepravilnosti, nasilja, birača sa lažnim ličnim kartama i biračima dovođenim sa strane da glasaju.

Kandidat za odbornika iz redova Dveri Srđan Nogo naveo je da gotovo da nije bilo biračkog mesta u Beogradu ispred kojeg nisu primećeni, kaže, aktivisti SNS, čak i visoki funkcioneri sa spiskovima kako razgovaraju sa biračima ili ih dovode.

"Na velikom broju biračkih mesta je narušena tajnost glasanja zloupotrebom mobilnih telefona. Popisivali smo tokom celog dana te nepravilnosti, bilo je čak verbalnih i fizičkih sukoba sa aktivistima SNS, mnogo toga je objavljivano na društvenim mrežama", naglasio je Nogo.

Dodao je da je koalicija poslala zvaničan zahtev Gradskoj izbornoj komisiji da izvrše uvid u birački materijal.

Predsednik Dveri Boško Obradović je, reagujući na Tviteru na rezultate beogradskih izbora, oštro kritikovao analitičare iz Cesida i Ipsosa.

Beli: Samo lagano, nastavljamo dalje

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Skupštinu grada Beograda, lista "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad" osvojila je manje od tri odsto glasova, a Luka Maksimović, doskora poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli, je rekao da su to rezultati samo sa nekih biračkih mesta, te da očekuje bolji rezultat.

"To su rezultati samo sa nekih biračkih mesta gde se navodi da smo osvojili 2,8 odsto glasova. I dalje smo pozitivni. Samo lagano, nismo mi ni očekivali da ćemo odmah dobiti rezultat od sedam odsto, ali sad će da se dogodi nagli rast tako da šta god da se desi mi nastavljamo dalje", rekao je Maksimović za Tanjug u izbornom štabu "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad", u klubu "Garaža" u Beogradu.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво