Javne ličnosti podržale koaliciju "Da oslobodimo Beograd"

Koaliciju "Da oslobodimo Beograd", u finišu predizborne kampanju za beogradske izbore 4. marta, podržale su brojne javne ličnosti i pozvale građane da glasaju za tu koaliciju iza koje, kako navode, stoji jasna politika i plan za budućnost Beograda.

Glumac Goran Šušljik poručio je da glasa za koaliciju oko Demokratske stranke, jer zna da je to "jedina istinska demokratska opcija u Srbiji", i pozvao građane da učine isto.

"Oslobodi se straha, zaokruži 4 i oslobodi Beograd", rekao je Šušljik, saopštio je DS.

Vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanasije Marinković rekao je da nisu sve političke stranke iste, već da postoje one iza čijih reči stoje dela.

"Nisu svi političari prevaranti, opsenari koji od demokratije prave cirkus, a od države privatnu stvar. Postoje stranke iza čijih reči stoje dela i to višedecenijska. Ako ste za vladavinu prava, socijalnu pravdu i Srbiju u Evropi, onda 4. marta zaokružite broj 4", rekao je Marinković.

Reditelj Aleksandar Mandić istakao je da građani ne smeju da "nasednu na laž da je svejedno za koga glasati, te da svojim glasom ne mogu ništa da promene" i podvukao da je DS jedina partija koja može nešto da uradi u opštem haosu koji vlada.

Sociološkinja Vesna Pešić pozvala je građane da 4. marta svojim glasom promene život Beograda.

"Hajde da oslobodimo Beograd, da oslobodimo Srbiju! Živimo u destrukciji, Srbija nam je propala, a ja mogu da kažem - glasam za DS zato što je najvažnije da se vratimo normalnosti, da živimo normalno", istakla je Pešićeva.

Podršku koaliciji "Da oslobodimo Beograd" uputio je i bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, koji je naveo da se, za razliku od Srpske napredne stranke koja se politikom bavi samo zarad svojih članova, DS politikom bavi u korist svih građana.

Glumac Branislav Lečić istakao je da je sve što je vredno u Srbiji proisteklo iz DS-a.

Vratimo se na početak i pokažimo da nikakvo zlo ne može da nas spreči da ostvarimo istinitu i pravu demokratiju, srećnu i uspešnu zemlju, ali i nadu za sve koji su i otišli i ostaju ovde, rekao je Lečić.

Protest ispred Pravnog fakulteta zbog tribine

Lista "Da oslobodimo Beograd" organizovala je popodne ispred Pravnog fakulteta protest zbog tribine na tom fakultetu na kojoj su, na poziv Studentskog parlamenta, govorile tri ministarke u Vladi Srbije na temu o ženama u politici.

Akademik Dušan Teodorović, koji je ranije podržavao Sašu Jankovića, a sada će, kako je saopšteno, podržati listu oko DS-a, rekao je da je reč o zloupotrebi univerziteta, koji treba da bude nezavistan od političkih centara moći i politike.

Tribinu je okarakterisao kao političku aktivnost.

Na tribini su inače govorile ministarke u vladi Zorana Mihajlović, Nela Kuburović i Jadranka Joksimović.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво