Zelena stranka: Šest prioriteta za dalji razvoj Beograda

Predsednik Zelene stranke Goran Čabradi govorio je u u prostorijama gradskog odbora te stranke Beograđanima i aktivistima o programu "Pametan zeleni grad", koji se, kako se navodi, sastoji od šest tema koje su za njih prioritet za dalji razvoj Beograda, a koje "neće povećati postojeći gradski budžet".

To su obnova 1.000 dotrajalih ravnih krovova i njihovo ozelenjavanje, naplata grejanja po realnom utrošku, podrška najboljim đacima osnovnih i srednjih škola i rešavanje višedecenijskog problema kanalizacije, naročito u prigradskim naseljima.

Pririteti su i ekološki saobraćaj, kao način da se grad očisti od izduvnih gasova i učini zdravijim za život i odgovorno vlasništvo za kućne ljubimce.

"Naš plan obuhvata i širu sliku ka postizanju energetske efikasnosti, racionalizaciji troškova domaćinstava kroz razne nivoe uštede, podizanje svesti o zdravoj hrani i vazduhu... konkretne programe i podsticaje za zapošljavanje mladih, i sve to u okviru zelenog proračuna koji nimalo neće povećati postojeći gradski budžet", rekao je Čabradi.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво