Obradović: Radujem se duelu sa Šešeljom

Lider "Dveri" Boško Obradović izjavio je da se raduje televizijskom duelu sa liderom SRS Vojislavom Šešljeom, te da će to biti prilika da građani vide razliku između "stare, potrošene, izlizane" generacije srpskih političara i nove generacije.

"Građani će moći i da vide razliku između bahatog i prostačkog nacionalizma i jednog gospodskog, hrišćanskog patriotizma, i ključnu razliku, između satelita vlasti i prave opozicije koja se istinski bori za promenu vlasti", istakao je Obradović komentarišući njegov duel sa Šešeljom koji je zakazan sutra na TV "Studio B" u 21 sat.

On je ponovio na zajedničkoj konferenciji za medije sa njegovim koalicionim partnerom, Sašom Radulovićem, da su oni jedina i prava opozicija vlasti, navodeći da su Vojislav Šešelj, Dragan Đilas i Aleksandar Šapić "lažna opozicija".

"U medijma se često navodi da postoji sukob u opoziciji. Ja ne vidim nikakve sukobe unutar opozicije. Šešelj nije opozicija, on je deo vlasti u nizu lokalnih samouprava u Srbiji. Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, takođe, nisu opozicija, oni su bivša vlast, koji opet žele da se vrate na vlast, a mi smo opozicija", naglasio je Obradović.

On se zapitao kada su Đilas i Šapić u poslednje četiri godine bilo gde javno nastupili kao opozicija i ukazao da su oni četiri godine "ćutali o najgoroj poltičkoj vlasti u istoriji Srbije", a sada se, mesec dana pred izbore, predstavljaju kao njeni najveći oponenti.

Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je da se Upravni sud svojom odlukom "žestoko obrukao", jer je odbacio njegovu tužbu i proglasio lažnu listu "Dosta je bilo - pljačke, korupcije i lopovluka Milorada Radulovića".

"Na moju žalbu Upravnom sudu, kao predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo da ovakva lista obmanjuje građane, taj isti sud je odgovorio da sam tužbu podneo kao narodni poslanik, i da nisam birač i kandidat", ukazao je lider DJB.

Navodi da je to neistina i dodaje da je on i birač sa biračkim pravom u Beogradu, ali i kandidat na listi "DJB-Dveri" za beogradske izbore.

Najavio je da će podneti krivične prijave protiv sudija koji su tu odluku doneli, ali i zahtev za pokretanje disciplinskog postupka kao i zahtev Ustavnom sudu za privremenu meru da se lista "Dosta je bilo- pljačke, kriminala i lopovluka" spreči da izađe na izbore.

Radulović i njegov koalicioni partner na beogradskim izborima predsednik Dveri Boško Obradović, predstavili su i zakonski predlog za izmenu izbornih zakona, kako bi se, kažu, rešio problem biračkih spiskova i sprečilo glasanje preminulih građana ili onih koji su napustili zemlju.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво