Bastać: Vreme je za promene

Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać" organizovala je na Slaviji izložbu fotografija Beograda na kojima se vide posledice "neodgovornog i bahatog ponašanja aktuelne gradske vlasti". Predstavnici ove liste su u Knez Mihailovoj ulici uredili prostor koji je posvećen Radivoju Koraću.

Bastać je zamerio gradskim vlastima što uništavaju jedan od simbola Beograda i kao zamenu nude besmislene i preskupe projekte, navodi se u saopštenju.

"Na Slaviji su napravili fontanu koja peva umesto da reše saobraćajne probleme i pešačke prelaze zbog kojih svakodnevno imamo saobraćajni haos", istakao je Bastać.

To je, kako je naglasio, "posledica ignorisanja struke i još jednog aranžmana koji puni njihove džepove". Prema njegovim rečima, "dvojac (Siniša) Mali i (Goran) Vesić baš na platou pokazuje svu svoju bahatost".

"Plato na kome su ploče već popucale treba da bude vidikovac za fontanu koja peva. Mi smo zato danas doneli fotografije Beograda koji oni pokušavaju da sakriju. Šta radite bre Siniša i Gorane? Vaše vreme je prošlo. Vreme je za promene", poručio je Bastać.

"Vlast ne poznaje Žućkove vrednosti"

Predstavnici liste "Šta radite bre - Marko Bastać" su u Knez Mihailovoj ulici uredili prostor koji je posvećen Radivoju Koraću.

Saopštili su da su na "Žućkovom ćošetu" postavili klupu i uredili taj prostor uz poruku da Beograd ne čine bulevari, fontane, soliteri i gondole već ljudi.

"Žućko je u Beograd sa putovanja donosio ploče, postavljao trendove u oblačenju, preporučivao nove knjige. Jednom rečju - bio je Beograđanin. Ova gradska vlast ne poznaje te vrednosti. Zato smo mi danas u znak sećanja na sve prave Beograđane sredili ovaj Žućkov ćošak i postavili klupu", rekao je Bastać.

Lista je, dodaju, danas dala podršku članovima Pokreta protiv diktature koji su optuženi za, kako kažu, "navodno organizovanje protesta protiv pobede Aleksandra Vučića".

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво