DJB: Izborno poigravanje

Poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) Ljupka Mihajlovska izjavila je da je DJB dobio informaciju od nekoliko osoba sa invaliditetom da su gradske organizacije, čiji su članovi, dobile naređenje od pomoćnice ministra rada Biljane Barošević da sastave listu članova koji će na izborima u Beogradu glasati za Srpsku naprednu stranku (SNS).

Pojava prikupljanja "kapilarnih glasova" sistem je koji je SNS odavno razradio u javnim preduzećima, ali čak i najmaštovitiji umovi nisu mogli da pretpostave da će se na udaru naći i osobe sa invaliditetom, rekla je Mihajlovska, navodi se u saopštenju.

Posebno zabrinjava, kako je rekla, činjenica da većina osoba sa invaliditetom ne može da dođe na biračko mesto jer nema adekvatan prevoz, a biračka mesta nisu prilagođena osobama sa invaliditetom.

Niko nema pravo da se poigrava sa osobama koje pripadaju nekoj od osetljivih grupa, niti da ih pritiska i ucenjuje, istakla je Mihajlovska.

Ovim potezom SNS je još jednom pokazala da se plaši poverenja birača u Beogradu i da se ne libi da posegne za bilo kakvim mehanizmom koji bi ovu najgoru vlast održao na poziciji, ocenila je Mihajlovska.

Dosta je bilo pozvao je četiri televizije da organizuju predizborni TV duel uživo predsednika DJB Saše Radulovića i predsednika Opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića. DJB je dopis uputio generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, generalnoj direktorki TV Prva i TV O2 Manji Grčić i glavnom i odgovornom uredniku informativnog programa TV N1 Jugoslavu Ćosiću. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво