Aja Jung: Metro će Beogradu doneti novu dimenziju

Kandidatkinja na listi "Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd" Aja Jung razgovarala je na Trgu republike sa građanima o izgradnji metroa u Beogradu i istakla da će metro doprineti da i kulturni sadržaji budu dostupniji svim građanima i gostima Beograda.

"Izuzetno mi je drago da je novac obezbeđen i da ubrzo kreće gradnja metroa. Metro će doneti jednu sasvim novu dimenziju za grad Beograd. U svim gradovima u kojima sam boravila ili živela od Njujorka do Pekinga izuzetno mi je bio važan metro", rekla je Jung.

Podsetila je da će metro smanjiti gužve u gradu i kulturne i umetničke sadržaje učiniti dostupnijim.

"Biće veća dostupnost kulturnim sadržajima i mogućnost da dođete do Narodnog muzeja, Kolarca, koncerata i brojnih pozorišta i galerija. Radujem se što će deca iz različitih krajeva grada moći brže da dođu do nacionalne fondacije za umetničku igru, odnosno do moje baletske škole u Kolarčevoj ulici", rekla je Aja Jung.

Kandidati sa liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd" Milan Gurović i Dragana Pešić Belojević razgovarali su sa građanima na Beogradskom sajmu, gde je po planu izgradnje metroa, koji je juče predstavljen u Starom dvoru, predviđena stanica.

"Danas smo se upoznali sa planom izgradnje metroa. Kod Sajma beležimo kretanje velikog broja vozila, zbog toga je ideja da jedna linija metroa prođe kroz ovaj deo grada", istakla je Pešić Belojević.

Ona je naglasila da je metro neophodan Beogradu, navodeći da su finansijska sredstva, u vrednosti od dve milijarde evra, obezbeđena.

Vujović: Đilasova politika – izađi, pucaj i ubij 

Na portalima se pojavio spot u kojem se koriste slike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kandidatkinje za odbornika Irene Vujović, a predsednica opštine Savski venac kaže da je taj spot pokazatelj politike mržnje koja se vodi protiv liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd"."Jasno sam razumela Đilasovu kampanju, izađi, pucaj i ubijaj. Pucalo se predsedniku Vučiću u glavu, kao i meni. Mi se borimo protiv Đilasove politike 'izađi, pucaj, ubijaj', jer to je jedino što on može da garantuje", rekla je Vujovićeva novinarima.

Spot se pojavio na pojedinim portalima, a potpisuje ga "Ključ promena", na čijem Fejsbuk profilu piše da je "protestni pokret koji za cilj ima povećanje izlaznosti na beogradskim izborima".

Vujovićeva je navela da je SNS protiv nasilja i nestabilnosti i za boljitak Beograda i bolji život svakog građanina.

"Nisam se uplašila maskiranih heroja i dok oni budu pucali, ubijali mi ćemo se truditi da neumorno radimo i gradimo Beograd", poručila je Vujovićeva.

Vesić: Uredićemo plato ispred BDP-a i izgraditi garažu

Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić razgovarao je sa građanima Vračara o realizovanim i budućim projektima u toj beogradskoj opštini i tom prilikom najavio da će biti uređen plato ispred Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), kao i da će tu biti izgrađena podzemna garaža.

"Taj plato će biti uređen i tu više neće biti taksisita i taj plato će zaista izgledati onako kako treba da zigleda", rekao je Vesić i istakao da je sadašnja gradska vlast puno uradila na sređivanju Vračara, te da je veoma aktivno radila na tome da se dovedu u red stvari koje godinama nisu bile sređene.

S tim u vezi, on je pomenuo rekonstrukciju Kalenić pijace koja će, kako je dodao, u potpunosti biti završena u naredne dve godine.

Vesić je istakao da se Grad Beograd intezivno bavio i uklanjanjem nelegalnih objekata na Vračaru i dodao da su u delu te opštine, između Beogradske, Bulevara kralja Aleksandra, Makenzijeve i Kursuline ulice, postavljeni parking senzori, te da će sa time nastaviti i u drugim zonama.

Govoreći o garažama Vesić je najavio da je u planu izgradnja garaže ispod Kalenić pijace, u Skerlićevoj ulici, kao i ispod BDP-a, te da je u daljoj budućnosti u planu i garaža ispod Čuburskog parka.

"Deo opštine Vračar koji se godinama koristio kao poslovni prostor za izdavanje privatnim firmama biće adaptiran u vrtić površine 800 kvadratnih metara", kazao je Vesić navodeći da će kapacitet tog vrtića biti između 200 i 300 mesta čime lista čekanja za mesto u vrtiću na Vračaru više neće postojati.

Govoreći o fasadama rekao je da je za ovu godinu planirano da se u srpskoj prestonici uredi 180 fasada o trošku Grada Beograda.

Podsetivši da je po novom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada uveden javni interes u uređenje fasada, Vesić je rekao da će zahvaljujući tome biti kreirani programi u okviru kojih će u sređivanje fasada biti uključeni i stanari.

Osvrnuvši se i na grafite, Vesić je rekao da će izmenom Zakona o planiranju i izgradnji biti uvedena obaveza da se u najužem jezgru grada sve zgrade prekreče antigrafit bojom, kao i da nove zgrade moraju da imaju antigrafit boju. 

"Beograd se razvijao kao i drugi veliki gradovi, ali nije bio dovoljno human i okrenut ljudima", ocenio je Vesić i istakao da je politika sadašnje gradske vlasti da poboljša komfor života građana, kao i da Beograd postane human grad.

Vesić je razgovarao i sa građanima iz tri mesne zajednice u Lazarevcu, rekao je da se obećanja opozicije svode na to da je sve besplatno i ocenio da to tako može samo u bajkama.

Svaka politika je dobra samo ako rešava probleme ljudi, rekao je Vesić i ocenio da je prošlo vreme velikih politika, pogotovu kada je reč o lokalnoj politici. 

SNS ujedinila Srbiju 

Nakon decenija podeljenosti na političkoj sceni Srpska napredna stranka uspela je da ujedini Srbiju, da ostvari bolje rezultate u ekonomiji i samouverenijem odlučivanju na međunarodnoj areni - i to zahvaljujući tome što je stala iza svojih reči, rekao je potpredsednik SNS Marko Đurić.

On je mladim sugrađanima u opštini Zvezdara poručio da se na predstojećim izborima ne odlučuje samo o sudbini Beograda, već o sudbini Srbije jer je Beograd, prema njegovim rečima, najveći politički, kulturni, duhovni i ekonomski centar našeg naroda.

"Zato je bitno kako će Beogradom da se upravlja i na koji način će da se razvija", naglasio je potpredsednik SNS i dodao da je "strahovito važno" da se nastavi sa politikom okupljanja i ujedinjavanja. 

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Veroljub Arsić razgovarao je danas sa građanima u Surčinu i poručio da SNS brine o svakoj beogradskoj opštini podjednako, kao i da je ravnomerni razvoj Beograda prioritet.

SNS Đilasu: Kod koga je završilo 22 miliona evra?

Srpska napredna stranka upitala je Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića "kod koga je u džepu završilo 22 miliona evra koja su bila predviđena za izgradnju infrastrukture za naselje Stepa Stepanović, kao i zašto su uspeli da izgrade svega 30 odsto celokupnog projekta.

"Lopovsko-tajkunska koalicija-Đilas, Šapić, Janković, Limunov Jeremić, Šutanovac i ostali hohštapleri, zarad jeftinih političkih poena lažu i manipulišu građanima kada god govore o naselju Stepa Stepanović", saopštio je SNS.

Naprednjaci istuču da su upravo u naselju Stepa Stepanović otvorena novoizgrđena škola "Danilo Kiš", vrtić "Mala sirena", otvorena je pošta, besplatno klizalište za sve Voždovčane, i da je upravo odgovorna vlast predvođena SNS-om uvela autobusku liniju 49.

"Da se bave Beogradom, interesom građana i da šetaju gradom umesto što svojim limuzinama samo prolaze, znali bi za sve to", poručuju naprednjaci. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво