Đilas kritikuje RTS

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas ocenio je da je za građane Srbije uvredljivo da RTS, na dokumentovanu kritiku o favorizovanju vladajuće stranke, kroz "funkcionersku kampanju", odgovori u pismu Evropskoj uniji emitera (EBU) da se radi o "pojačanoj državničkoj aktivnosti".

Gomila besmislica, poluistina i laži verovatno su razlog da sramno pismo EBU potpiše i pošalje "kolegijum RTS", umesto onih koji snose odgovornost za uređivačku politiku Javnog servisa, a to su direktor RTS Dragan Bujošević ili predsednik Upravnog odbora Vladimir Vuletić, navodi se u pisanoj izjavi Đilasa.

Uređivački kolegijum, ukazuje Đilas, ne navodi o kakvim se "državničkim aktivnostima" Siniše Malog i Gorana Vesića, kao i ostalih kandidata Srpske napredne stranke radi. Đilas dodaje da se "kao krunski dokaz", u pismu RTS navodi da nisam imao primedbi na izveštavanje RTS o predsedničkim izborima, održanim prošle godine.

Sramno je da se pritom prećutkuje da se u to vreme nisam bavio politikom, niti sam bio član neke političke stranke, pa nisam ni mogao da ocenjujem izveštavanje RTS, objašnjava Đilas.

Mogle bi se do u beskraj nabrajati besmislice iz ovog pisma, ali dovoljno je to što kao potvrdu svoje "objektivnosti", RTS nudi poređenje sa televizijskim emiterima poput TV Pink ili TV Hepi, smatra Đilas. Svrstavajući se u takvo društvo, on tvrdi da je RTS samo potvrdio da su navodi iz njegovo pisma EBU tačni, "u šta gledaoci u Srbiji mogu svakodnevno da se uvere".

"Što se tiče EBU, posle izbora toj asocijaciji biće dostavljeni precizni podaci koji će pokazati pravu sliku Javnog servisa kao propagandnog mehanizma vladajuće stranke", zaključio je Đilas.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи