Nijedan od ponuđenih odgovora: Oštrije kontrole u prevozu

Kandidat za gradonačelnika izborne liste Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO), Aleksa Vujović, povodom proglašenja te liste sa brojem 20, poručio je građanima da će pooštriti kontrole u gradskom prevozu, ako bude izabran za gradonačelnika.

Prvi na listi NOPO-a je objasnio da gorivo košta, vozila moraju da se održavaju, vozači primaju plate.

"Svako ko ne plaća kartu, taj pljačka Beograd i sve vas koji se vozete legalno kao i da niko ne može da se vozi besplatno", rekao je Aleksa Vujović.

Na pitanje koje mere će primeniti u cilju sprečavanja "švercovanja", Vujović je ukazao da će tražiti da kontrolori u prevozu dobiju pravo da legitimišu korisnike, čime će im biti omogućeno efikasno kažnjavanje, a kazne će brzo neplatiše dovesti u red.

Lista pod nazivom "Nijedan od ponuđenih odgovora" u najmanju ruku je, navodi Tanjug, politički "deža vi", jer podseća na svojevremene slučajeve poput "četki i metli", ali i neke od političkih "štoseva" Belog, u skorije vreme.

Prvi na listi, Aleksa Vujović, po zanimanju je izbeglica, dok je drugi Jovan Vuković - predsednik, a treća Katarina Majstorović - feministkinja.

Na listi su se našli odbornici čija zanimanja su, kako je navedeno, "čitač brojila", kalfa, salivači strave, cvetići, homeopate, vodiči kroz noćni život Valjeva, čarobnjaci, drombuljaši, ali i crtači japanskih obrva, erotski maser, bitkoin majnerka, loto devojka...

Na listi je najstariji kandidat muzičar (66), dok najmađi kandidati "suvozač" i "protojerej" imaju po 22 godine.

Inače NOPO je bivša parlamentarna politička stranka, registrovana kao partija koja zastupa vlašku nacionalnu manjinu, a osnivač i predsednik je Nikola Tulimirović, a na parlamentarnim izborima 2012. godine nosilac liste bio im je Đorđe Vukadinović.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво