Šešelj: Podrška "Beogradu na vodi", ali da se poštuje zakon

Nosilac liste SRS Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović obišli su gradilište projekta "Beograd na vodi" za koji su se, kako navode, radikali zalagali još pre dvadeset godina.

"Jedan od velikih projekata u koji je ušla trenutna vlast je 'Beograd na vodi'. Ali, taj projekat je bio u programima raznih političkih stranaka: i radikala, i socijalista devedesetih godina. Mi srpski radikali smo u našem programu za gradske izbore 2008. godine takođe imali 'Beograd na vodi', odnosno spuštanje grada na Savu i Dunav", rekao je Šešelj.

Zato, kako kaže, radikali nikada nisu ni reč progovorili protiv samog projekta.

"Ako nam narod ukaže poverenje i ako budemo učestvovali u gradskoj vlasti u narednom periodu, mi ćemo se truditi da se taj projekat nastavi, ali uz striktno poštovanje zakona", naglašava Šešelj.

Kaže i da se radikali zalažu da strani investitori dobiju koncesiju za izgradnju reprezentativnih građevina.

"Ako mi budemo u vlasti, onda se neće moći desiti da neko dođe noću da ruši, pa makar i nelegalne objekte. Sprovodiće se striktno zakon, zakonski propisi i sve će biti rađeno kako ti propisi određuju. Mi ćemo onda nastojati da se striktna kontrola finansijskih sredstava sprovede", kaže Šešelj.

Kad se rade stanovi - a ovo je izvanredna lokacija i tu se grade uglavnom najskuplji stanovi - njih nije teško prodati, dodaje Šešelj.

Međutim, moramo biti oprezni kad se grade one velike reprezentativne građevine koje su u programu - i tu moraju strani investitori da se pojave, kaže i dodaje da se ne sme ulaziti u toliki rizik da to finansiramo državnim novcem ili da upadnemo u nove kredite.

"Dakle, strani investitori, licencu, odnosno da dobiju pravo izgradnje i upravljanja, a onda sve da bude prepušteno tržištu, da dobiju koncesiju za izgradnju tih zgrada. To je ono što bi bilo po našem mišljenju najpametnije rešenje", smatra Šešelj.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво