LDP: Žene imaju pravo na izbor

Kandidat Liberalno-demokratske partije na beogradskim izborima Ivan Đurić poručio je danas da je konkurs koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja skandalozan i da se na taj način šalje poruka da je jedina uloga žena da rađaju i da nisu ravnopravne članice ovog društva.

U protestu ispred Ministarstva kulture i informisanja pridružili su mu se i kandidati LDP-a kako bi poručili da stoje uz žene i njihovo pravo na izbor.

"Država umesto da se bavi uzrocima niskog nataliteta i sistemskim rešavanjem problema, uređivanjem zdravstva i jačanjem ekonomije, raspisuje konkurs za besmislene, uvredljive i mizogine slogane. Umesto da rešava uzroke niskog nataliteta, država na ovaj način omalovažava žene", kaže Đurić.

Kako podsećaju iz LDP-a, na inicijativu te partije je grad 2008. godine počeo da finansira vantelesnu oplodnju, što je u međuvremenu prihvatila i republička vlast.

Kažu da Grad Beograd treba da finansira još jedan dodatni pokušaj vantelesne oplodnje i da, navode, obezbedi beskamatne pozajmice za sve naredne pokušaje.