Đurić na tribini u Borči: Mladost u politici znači prednost

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić poručio je mladim meštanima Borče da je važno da imaju samopouzdanja i da učestvuju u politici jer, prema njegovim rečima, mladost u politici znači prednost.

"Mladost je ono što budi energiju Srbije. Pobedom u Beogradu nastavićemo da budimo i podižemo samopouzdanje koje Srbiji treba kao nasušni hleb posle svega što se u prethodne tri decenije desilo", rekao je Đurić na tribini SNS u Borči.

Prema njegovim rečima, Srbija posle mnogo istorijskih neprilika i događaja pokrenula putem razvoja.

"Uveren sam da našim radom, političkim i zivotnim angažovanjem menjamo sudbinu Srbije, a menjanjem sudbine Srbije menjamo pojedinačne sudbine, i tako pravimo svoje mesto u sutrašnjici kakvu bismo želeli da imamo - a to je Srbija koja vodi računa o mladima, čuva i neguje tradiciju, identitet i pismo", kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, odgovornost SNS je da okupljanje Srbije koje je "okupljanje za opstanak" nastavi, jer je Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću počela da se "vadi iz ekonomskog gliba".

"Od Horgoša do Beograda nema fabrike na čijem otvaranju predsednik Srbije nije bio", naglasio je Đurić i dodao da je to važno, jer je dokaz da SNS vodi "ozbiljnu politiku i da ima ideje".

"Lista Aleksandra Vučića znači napredak i razvoj"

Đurić je ranije danas u razgovoru sa građanima naselja Rakovica rekao da su predstojeći izbori u Beogradu izbori za budućnost čitave Srbije i da odgovorna politika koju sprovodi SNS neće dozvoliti povratak u prošlost, kao i da će se boriti za budućnost i opstanak mladih u Srbiji.

Đurić je istakao da je Beograd motor razvoja cele Srbije, te da se neće dozvoliti da državu pustoše i razaraju oni koji ponovo vrebaju priliku da se domognu vlasti i nastave sa pogubnom ekonomskom politikom.

''Zbog toga razvoj Beograda mora da se nastavi. Naša je obaveza i dužnost da 4. marta u što većem broju podržimo nastavak razvoja grada koji je u prethodne četiri godine smanjio posledice razornih rezultata prethodne vlasti'', poručio je Đurić.

Mladenović i Grbović: Briga o mladima naš glavni zadatak

Kandidati za odbornike sa liste "Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd" Andreja Mladenović i Goran Grbović razgovarali su sa građanima opštine Obrenovac kojima su poručili da je glavni zadatak tog tima da mladima obezbede uslove da zasnuju porodice i ostanu u Srbiji.

Andreja Mladenović istakao je da opština Obrenovac ima jedan od najboljih programa za mlade, a posebno za najmlađe sugrađane, navodeći da je opština obezbedila sredstva da svi učenici od prvog do četvrog razreda besplatno idu na rekreativnu nastavu.

Mladenović je dodao i da opština finansijski pomaže sve sportske klubove na teritoriji opštine Obrenovca kako bi deci bilo omogućeno da besplatno treniraju.

"Na taj način usmeravamo mlade da se bave sportom i rekreacijom i da zavole zdrav život jer će tako biti bolji i kvalitetniji ljudi", istakao je Mladenović.

Prema njegovim rečima u poslednje četiri godine mnogo je ulagano u infrastrukturu svih gradskih opština, a na primeru opštine Obrenovac pokazano je kako ujedinjeni mogu da obnove i spase ono sve što je bilo oštećeno i ugroženo u poplavama 2014. godine.

Naglasio je da je saradnja grada Beograda i opštine Obrenovac na najvišem nivou.

Vesić najavio izgradnju vrtića za oko 400 dece

Kandidat za gradskog odbornika Goran Vesić, posetio je u okviru izborne kampanje, mesnu zajednicu "Branko Radičević" u Lazarevcu, gde je razgovarao sa građanima i najavio nove projekte među kojima i izgradnju vrtića za oko 400 mališana.

Navodeći da je u toj mesnoj zajednici već urađeno nekoliko stvari, Vesić je pomenuo asfaltiranje dve ulice - Vuka Karadžića i Valandovske.

Kako je dodao, plan je da tokom ove godine Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda izradi projekat kanalizacije.

''Onda ćemo videti da sledeće godine obezbedimo sredstva za izvođenje radova na kanalizaciji. Osim toga, ovde je problem i toplifikacija na čemu ćemo raditi zajedno sa opštinom. Nastavićemo asfaltiranje ulica jer opština ima novca koji dobija od Grada. Nemaju novca da asfaltiraju sve ulice, ali imaju dovoljno da za one koje su najvažnije, rekao je Vesić.

Najavio je da će pored Osnovne škole ''Knez Lazar'' biti izgrađen vrtić montažnog tipa površine oko 800 kvadratnih metara.

Kapacitet vrtića biće oko 400 mesta, precizirao je Vesić i naglasio da na taj način u Lazarevcu više neće postojati lista čekanja za mesto u obdaništu.

Ljajić: Srbiji potreban demokratski ustav

Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić je sa kandidatima za odbornike za Skupštinu grada Beograda na Zemunskom keju položio cveće na spomenik Dimitriju Davidoviću, tvorcu Sretenjskog ustava i poručio da je Srbiji potreban novi demokratski ustav.

"Na ovaj način hteli smo da se podsetimo ljudi koji su svojim idejama i svojim delima očito bili ispred vremena u kojem su živeli. Imajući u vidu činjenicu da je Sretenjski ustav u to vreme bio slobodouman, demokratski, napredan akt, jedan od prvih ustava u Evropi i svakako prvi moderni ustav Srbije i prvi ustav takve vrste na prostoru Balkana, mi želimo na ovaj način da pošal?emo poruku o važnosti prvog najvišeg akta za jednu zemlju", rekao je Ljajić.

Kako je saopšteno iz SDPS, Ljajić je kazao da je Srbiji sada potreban novi demokratski ustav.

"Potreban je jedan zdrav temelj za našu kuću koja se zove Srbija. Srbiji je sada potreban novi demokratski ustav do koga će se doći kroz demokratsku debatu u jednoj demokratskoj atmosferi sa ciljem da se ostvari što veći stepen saglasnoti po mogućstvu konsenzusa kako se taj ustav ne bi menjao svakih deset godina u zavisnosti od dnevno političkih interesa i od toga ko je u tom trenutku na vlasti", rekao je Ljajić.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво