Antić: Da radimo na zdravstvenom prosvećivanju društva

Država mora da u okviru zdravstvenog sistema pruži sveobuhvatnu, dostupnu, besplatnu i održivu zdravstvenu zaštitu, a mi moramo da radimo na zdravstvenom prosvećivanju celokupnog društva, počev od dečjeg uzrasta, izjavio je danas kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma" Aleksandar Antić.

"Novim programima ishrane naših najmlađih Beograđana u predškolskim i školskim ustanovama ispunićemo potrebu da se zdravo hranimo od najranijeg doba da bi bili zdrava nacija", rekao je Antić na tribini "Zdrava žena, zdrava porodica".

Opšte zdravlje ženske populacije je, kako je istaknuto, osnovni uslov za kvalitet života žena, da se odražava na ukupno zdravlje stanovništva, te da je zato važno da zdravlje porodice, a posebno zdravlje žena u porodici, bude u fokusu.

Navedeno je da je značajno podržati svaku inicijativu da se zdravlje žene unapredi, i da će se raditi na podizanju svesti o značaju prevencije.

Tribinu "Zdrava žena, zdrava porodica" organizovao je Forum žena SPS-a, a poruka tog foruma je da je zdravlje žena neophodan preduslov za nastanak i opstanak porodice, te da je žena ta koja daje smisao i koja je veza ka budućnosti nacije.

Na tribini o zdravlju žena predavači su bile doktorke Ana Gifing, Olga Vasović i Vera Dražić.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се