Sastanak Upravnog odbora RTS-a i opozicije

Predstavnici većine opozicionih stranaka razgovarali su u Radioteleviziji Srbije sa članovima Upravnog odbora RTS-a o obezbeđivanju fer uslova za izbore.

Opozicija je tražila ravnomernu zastupljenost u programima Javnog servisa.

Na sastanak su došli Goran Ćirić iz Demokratske stranke, predsednik Nove stranke Zoran Živković, Vladimir Gajić iz Narodne stranke, poslanica Dosta je bilo Ana Stevanović.

U delegaciji je bio i profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski iz Pokreta Slobodnih građana, zatim Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd, Ferida Ćustović iz Levice Srbije i Jugoslav Kiprijanović iz Dveri.

Predstavnik PSG Rade Veljanovski izjavio je posle sastanka da su predstavnici opozicije na sastanku u RTS-u izrazili svoje nezadovoljstvo radom Javnog servisa koji prema njihovom mišljenju već duže vereme krši zakon o javnim medijskim servisima, kao i novinarske profesionalne i etičke standarde i da su zbog toga zatražili ostavke generalnog direktora Dragan Bujoševića, urednika Informativnog programa Nenada Stefanovića i predsednika UO RTS Vladimira Vuletića i pozvali na najavljeni protest. 

Nakon sastanka Upravni odbor RTS-a izdao je saopštenje u kome se navodi da su predstavnici političkih stranaka izneli primedbe i političke ocene u vezi ravnomerne zastupljenosti političkih aktera, ideja i mišljenja, pre svega u Informativnom programu RTS-a.

"Plašim se da je mali problem bio, i ja sam to na početku ovog sastanka rekao, da smo gospodin Panović i ja kao predstavnici UO pre svega službenici, istina visoki službenici RTS-a, da su s druge strane stola sedeli političari. Mi možemo da damo samo one odgovore koji su okviru zakona i u skladu sa zakonom", rekao je predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić. 

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара