Članovi jednog od sindikata GSP u PSG-u

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković saopštio je da su se članovi jednog od sindikata radnika u GSP, Pravda, pridružili Pokretu i ocenio da je to podrška listi oko Dragana Đilasa.

Saša Janković je takođe rekao da je vreme da se govori o pravima radnika u Srbiji, pa i onima koji rade u privatnim kompanijama, jer je, kaže, Srbija zemlja sa najvećim jazom između bogatih i siromašnih, te socijalna komponenta mora biti "strašno značajna".

Naveo je da veruje da će posle beogradskih izbora biti u mogućnosti da pokažu kako se građanima Beograda pružaju servisi i usluge, koje je grad dužan da obezbedi, najeftinije moguće.

"Bićemo u mogućnosti da pokažemo kako se u praksi štite prava građana, kako se podstiče, a ne guši sindikalni rad", dodao je Janković.

Govoreći o programu izborne liste, Janković je rekao da će Beograđanima biti omogućen četvrti besplatni pokušaj veštačke oplodnje, da će izgraditi vrtiće kako bi imalo dovoljno mesta za sve, da će raditi na prevenciji vršnjačkog nasilja, da će mladim bračnim parovima biti pružena novčana pomoć za rešavanje stambenog pitanja, te da će penzionerima biti omogućena besplatna pravna pomoć.

Na pitanje novinara šta se to promenilo u odnosu na Dragana Đilasa, pa je od čoveka kojeg je Kristini Kovač označio kao organizatora izborne krađe, postao najbolji kandidat za gradonačelnika, Janković je kazao da ne zna "o čemu se radi".

"Ja zaista ne znam o čemu vi pričate. Nikada u životu nešto tako nisam rekao. Naš odnos je zaista sjajan i uvek je bio takav", rekao je Janković i dodao da ne bi komentarisao takvu vrstu "trača".

Đilas, koji je prisustvovao konferenciji za medije, nije hteo da odgovara na pitanja novinara.

Upitan za izvore prihoda za njihovu kampanju, Janković je naveo da će koristiti sve zakonom predviđene izvore finansiranja.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво