Odgovor Upravnog odbora RTS-a opozicionim strankama

Predsednik Upravnog odbora RTS-a, prof. dr Vladimir Vuletić, naveo je u odgovoru opozicionim strankama da je to telo Javnog medijskog servisa razmatralo njihove zahteve. Upravni odbor RTS-a pozvao je DS, DJB, Zajedno za Srbiju, Levicu Srbije, Pokret "Ne da(vi)mo Beograd", Pokret protiv diktature, PSG, Narodnu stranku, Novu stranku, Pokret za preokret, Pokret "Čuvari starog grada", Socijaldemokratsku stranku i Srpski pokret "Dveri" na sastanak u subotu, 3. februara.

Upravni odbor RTS-a je na svojoj redovnoj sednici održanoj 16. 01. 2018. godine razmatrao vaš dopis od 12. 01. 2018, pa je zaključeno:

• RTS će, svestan svojih zakonskih obaveza, i ovoga puta pratiti kampanju i predstavljanje stranaka u okviru zakonom predviđenih obaveza;

• Glavni i odgovorni urednik Informativnog programa je Nenad Lj. Stefanović, koji ima ogromno iskustvo u praćenju izbora, budući da je na toj poziciji više od 10 godina, dakle i u vreme kada je sadašnja opozicija bila na vlasti;

• Od Programskog saveta RTS-a je zatraženo da, u skladu sa svojim zakonskim obavezama, ispita da li RTS sprovodi programska načela i obaveze utvrđene zakonom i da o tome obavesti UO.

I pored svega toga, Upravni odbor je spreman da, nakon što su svi potpisnici Zahteva predali svoje liste Gradskoj izbornoj komisiji, u skladu sa svojim načelom otvorenosti prema javnosti primi delegaciju potpisnika Zahteva.

Predlažem da se susret održi u subotu, 03. 02. 2018, u 12.00 u prostoriji predsednika UO RTS, Takovska 10, IV sprat, soba 409.

Delegaciju Upravnog odbora će činiti: predsednik UO, zamenik predsednika i jedan član Upravnog odbora.

Ovde možete pogledati dokument koji su opozicione stranke uputile RTS-u

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи