Jeremić: Nadamo se finansijskoj podršci građana

Koalicija okupljena oko liste "Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" najavljuje da će sutra predati potpise podrške, a predsednik NS Vuk Jeremić na pitanje zašto se to nije dogodilo ranije kaže da su čekali da prođe izborna konvencija, zakazana, inače, za sutra u podne.

Na pitanje novinara kako će koalicija finansirati kampanju, koja je već intenzivna na društvenim mrežama, te da li će Đilas finansirati kampanju, budući da je već uplatio izvesnu sumu, Jeremić je odgovorio: "Đilas je svakako imućan čovek, ali postoje zakonska ograničenja".

Njegova uplata je, kaže Jeremić, prva donacija listi, ali, pošto je zakonom ograničena visina mogućih donacija, i ostali iz koalicije će, kaže, pomoći, a nadaju se i finansijskoj podršci građana.

"Mislim da će biti dovoljno za sprovođenje kampanje, ali bojim se da će to biti mnogostruko manje od vladajuće stranke", rekao je Jeremić.

Na pitanje u kakvim su odnosima on i Dragan Đilas, koji ga je 2013. godine izbacio iz Demokratske stranke, Jeremić je rekao da nije tajna da nisu imali najbolji saradnju u prošlosti, ali da se sada ne bave time.

"Sada kada smo se sreli nismo proveli ni minut razgovarajući o prošlosti", rekao je Jeremić i dodao da je sada samo bitna promena vlasti.

Jeremić je danas govorio i o Ustavnim reformama za koje je naveo da nisu dobre. Istakao je da se Narodna stranka zalaže za promeu Ustava  na Ustavotvornoj skupštini.

Kako je naveo na konferenciji za novinare, predložene reforme nisu dobre, jer pravosuđe mora biti nezavisno od vlasti što se, kaže, ovim reformama ne postiže.

On je ocenio da u Srbiji trenutno ne postoje društveni uslovi za normalno vođenje dijaloga o ključnim pitanjima kao što su pravda, pravosuđe ili KiM, te da tako nema prostora ni za dijalog o promeni Ustava.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи