Mali i Radojičić: "Beograd na vodi" motor razvoja grada

"Beograd na vodi" je simbol i motor razvoja grada u prethodne četiri godine i projekat koji je pokazao da je Srbija stabilna zemlja, a Beograd atraktivan za investiranje, izjavili su Siniša Mali i Zoran Radojičić sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

Mali i Radojičić su danas želeli da se uvere kako teku radovi na "Beogradu na vodi" i kako izgleda ono što je do sada urađeno, ali sa reke, vozeći se brodom, a Mali je ujedno Radojičiću predstavio taj i druge projekte koji se rade ili će biti rađeni u gradu.

Prvi na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" dr Zoran Radojičić rekao je da je fascinantno kako "Beograd na vodi" izgleda sa reke, koliko je kranova, dužina promenade, koliko je veliko gradilište...

"Na mene je poseban utisak ostavilo to što imamo viziju i plan kako ćemo dalje da nastavimo i kako ćemo postići da od '25. maja' do Ade Ciganlije imamo celinu u kojoj će građani i turisti moći da provode vreme, šetaju i uživaju", rekao je Radojičić.

Sve to, kazao je on, pokazuje da će se postići cilj da Beograd bude jedna od najlepših metropola u Evropi.

On je naveo da je zadovoljan što se niz investicija nastavlja, "sve što je pokrenuto i što ćemo nastaviti".

Radojičić je ukazao i da se, iako je mnogo učinjeno na transparentnosti, mora još više razgovarati sa građanima, kako bi se čula i prihvatila njihova mišljenja i kako bi sve što se radi bilo ono što građani žele.

Funkcioner SNS i treći na izbornoj listi Siniša Mali istakao je da se nadležni prethodne četiri godine trude da Beograd bude moderniji, lepši, prava evropska metropola, a da je "Beograd na vodi" motor tog plana i razvoja.

"Pre par godina smejali su nam se, govorili kako je ovo ideja jednog čoveka, kako će od Beograda na vodi biti jedna kafana, smejali su se meni kada sam najavljivao prodaju stanova...Danas im ništa nije smešno, kada ovde, umesto napuštenih baraka, zmija...imamo najveće gradilište u ovom delu Evrope", rekao je Mali.

"Ove godine biće završena promenada do mosta Gazela" 

On je najavio da će ove godine biti završena promenada do mosta Gazela, nakon čega će grad nastavili uređivanje promenade do Ade Ciganlije.

Istakao je i da na tom projektu radi domaća privreda, nekoliko stotina naših radnika.

Mali je ujedno najavio da će prve dve stambene kule biti useljene na proleće, a da će 2020. godine biti završena Galerija i kula "Beograd", visoka 168 metara,u kojoj će biti Sent Ridžis hotel.

"Ovo je simbol grada koji postaje lepši i postaje pravi spoj tradicionalnog - centra grada i modernog - kakav je Beograd na vodi", rekao je Mali.

Istakao je da je, nakon što je Beograd bio na ivici bankrota, sa dugom od 1,12 milijardi evra, a bez investicija, projekat "Beograda na vodi" pokazao da je Srbija stabilna zemlja, a Beograd atraktivan za investiranje.

Kako kaže, svaki investitor koji dođe u Beograd, ode prvo do tog gradilišta, da se uveri kako napreduje taj projekat.

"I kada kažemo šta ćemo raditi - da, krenućemo u izgradnju metroa. Kao što smo ispunili obećanje za Beograd na vodi, ispunićemo i za metro", rekao je Mali.

Dodao je da će u sledećih mesec dana početi izgradnja druge kule Ušće, Skajlajn u Kneza Miloša, podseivši na završene projekte poput Ikee, tržnog centra Rajićeva, hotela Hilton, Kapitol parka umesto fabrike Rekord u Rakovici...

"Beograd je postao grad investicija koji i ide napred i ne zaustavlja se", zaključio je Mali.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво