DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke

Predstavnik Demokratske stranke Srbije u proširenom sastavu Republičke izborne komisije glasao je mimo odluke stranačkih organa i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je v. d. predsednika DSS Miloš Jovanović.

U saopštenju se navodi da je DSS od početka smatrao da ne postoji osnov za glasanje protiv proglašenja konačnih rezultata predsedničkih izbora u RIK-u, ali da je, s obzirom na atmosferu u kojoj je preovladala politička ostrašćenost i politizacija ovog pravnog pitanja, Predsedništvo DSS-a donelo odluku da predstavnici stranke ne učestvuju u radu RIK-a time što će se uzdržati od glasanja.

"Predstavnik DSS-a u stalnom sastavu RIK-a postupio je saglasno stavu Predsedništva dok je član iz proširenog sastava RIK-a sebi dozvolio da, nakon što je uvideo da postoji većina za donošenje odluke, glasa po sopstvenoj savesti i mimo odluke stranačkih organa. Iako time nije promenio ishod glasanja niti je, s pravnog aspekta, doneo pogrešnu odluku, on je grubo prekršio stranačku disciplinu zbog čega će biti sankcionisan", naveo je Jovanović.

broj komentara 0 pošalji komentar