LDP poziva predsedničke kandidate da priznaju rezultate izbora

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da se ta stranka pridružuje inicijativi opozicije za smenu predsednice parlamenta Maje Gojković. Na konferenciji za medije pozvao je predsedničke kandidate da priznaju rezultate izbora i da tu energiju koju troše na osporavanje iskoriste za rešavanje problema.

Čedomir Jovanović je novinarima u skupštini rekao da ne mogu zbog rivalstva političkih lidera i kandidata sa Aleksandrom Vučićem u drugi plan biti gurnuti ljudi koji su za njega glasali.

"Tim ljudima ja čestitam izborni uspeh, želim da se ostvare njihova očekivanja i da Vučić ispuni svako svoje obećanje", rekao je i dodao da takođe od njih traži da ga na prvim narednim izborima kazne tako što će "glasati za nas ukoliko on bude neuspešan u politici koju su oni podržali."

Komentarišući sve ono što je usledilo nakon izbora, Jovanović je rekao da nam je svima "potrebna kofa vode, kako bismo se osvestili".

"Izbori su završeni, glasanje je ponovljeno u utorak, energija koju trošimo na osporavanje izbornih rezultata jeste energija koja nam je potrebna da rešavamo probleme", rekao je Jovanović.

Kako je naveo, ne postoji ozbiljan dokaz da je bilo zloupotreba prilikom izbora, te da su sve naknade kontrole manje ili više potvrdile regularnost.

"Mislim da nema više smisla mučiti čitavo društvo. Apelujem na sve predsedničke kandidate, Jankovića, Jeremića, Obradovića, na one koji su najviše osporavali izbore, da tu energiju iskrostimo za rešavanje problema", istakao je predsednik LDP.

Istakao je i da je LDP podržala inicijativu za smenu predsednice skupštine Maje Gojković.

Kako je naveo, ona nije prvi predsednik parlamenta koji je Skupštinu Srbije "gurnuo u drugi plan", stavljajuću na prvo mesto interes stranke, što je, kaže, za LDP neprihvatljivo.

Za LDP je neprihvatljivo, dodaje, i to što parlament nije počeo sa radom ni posle izbora, a predsednica je, podseća, to pokušala da opravda atmosferom.

"Skupština ne sme biti žrtva bilo koje strane i naši poslanici će za to glasati. O tome smo razgovarali sa DS-om, uveren sam da će naša inicijativa imati dovoljno poslanika za to", rekao je Jovanović.

Kaže da su protesti koji se dešavaju u Srbiji dokaz uverenja građana da nije moguće probleme rešavati u okviru institucija.

Jovanović je, inače, uoči konferencije rekao novinarima da pre zvaničnog obraćanja ide kod predsednice parlamenta da joj objasni zašto traži njenu smenu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво