SNS: Da li su vulgarne poruke zvanična poruka sa protesta?

Srpska napredna stranka osudila je poruke mržnje ispisane na prostorijama izbornog štaba SNS-a u Stražilovoj ulici tokom protestne šetnje u Novom Sadu, upitavši učesnike demonstracija da li je reč o zvaničnim porukama sa protesta.

"Pored vulgarnosti, ispisane su i poruke iz najmračnijeg perioda čovečanstva" naveo je Gradski odbor SNS-a.

Pomenute poruke su se, kako dodaju, pojavile samo nekoliko dana od kada su na ogradi Vladičanskog dvora osvanule pretnje upućene porodici izabranog predsednika Aleksandra Vučića i ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Srpska napredna stranka je u više navrata jasno stavila do znanja da je svačije demokratsko pravo da iznosi svoje političko mišljenje i da se za to može boriti parlamentarnim ili vanparlamentarnim sredstvima, navodi se u saopštenju.

"Podsećamo organizatore protesta na osnovne postulate demokratije: da politička većina poštuje političku manjinu, ali i da politička manjina mora da prizna odluku političke većine u državi", ističe SNS uz poruku učesnicima demonstracija da ispisivanje najvulgarnijih uvreda po Novom Sadu sigurno nije u duhu grada sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom, kojom retko ko može da se pohvali.

"Iskreno se nadamo da poruke sa zidova neće sići na ulice, jer bi to bilo pogubno za Srbiju i njene građane", zaključuje SNS u saopštenju.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара