Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić rekao je da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj izbornoj krađi i da je nakon prebrojavanja glasova pred kamerama očekivao bar izvinjenje, ali su umesto toga, kaže, usledila nova sumnjičenja.

"Prvo, za građanski deo javnosti bilo je veliko iznenađenje što je Aleksandar Vučić dobio toliki broj glasova u Sandžaku. Niko od njih nije očekivao takav izborni rezultat, verujući po definiciji da ti glasovi pripadaju nekoj građanskoj opciji. Oni su zaboravili da su vlasnici tih glasova zapravo građani, koji se rukovode i stavovima stranaka koje artikulišu njihov interes", istakao je Rasim Ljajić za Tanjug.

Drugo, naveo je Ljajić, "za lažno građanski, a u suštini nacionalistički deo javnosti, trebalo je stvoriti utisak da je Vučić pobedio u prvom krugu zahvaljujući upravo glasovima iz Sandžaka".

"Na stranu što je matematički to netačno, to je i politički nekorektno i moralno neprihvatljivo, jer bi svaki glas iz bilo kog dela zemlje morao da važi jednako i da se vrednuje jednako. Ovo naravno niko javno nije rekao, ali dobar deo ove kampanje jeste i u tome", pojasnio je lider SDPS-a.

Razumem da neko ima sumnju na izborni rezultat, da je nezadovoljan tim rezultatom, da traži ponovno prebrojavanje glasova, rekao je Ljajić i dodao da su "sve to dozvoljena i prihvatljiva i legitimna sredstva u utvrđivanju izbornih rezultata".

"I zbog toga se nijednog trenutka nisam oglašavao ovim povodom, čekajući da institucije, pre svega RIK, utvrde šta je istina, jer je to i naš interes", naveo je Ljajić.

Ljajić kaže da, međutim, ne razume zašto se i posle prebrojavanja glasova, naočigled svih predstavnika stranaka, naočigled javnosti, kada su se utvrdile puna istina i sve činjenice, iz politikantskih razloga ta istina ne prihvata zato što ne odgovara već izrečenoj i presuđenoj stvari o navodnoj izbornoj krađi.

"Umesto bar izvinjenja usledila su nova sumnjičenja, nove optužbe, kako bi se prikrio još jedan pucanj u prazno. Da je postojao bilo kakav pravni osnov, navijao sam iz sve snage da se izbori ponište na tim mestima i da se održe ponovo. Jer rezultati bi bili isti ili čak i gori za one koji su ovu kampanju pokrenuli", zaključio je Ljajić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво