Đurić: Pobeda Vučića na KiM ima moralnu težinu

Funkcioner SNS-a Marko Đurić izjavio je da je Aleksandar Vučić na KiM osvojio 80,04 odsto glasova, što je četiri puta više u odnosu na ukupan broj glasova koji su osvojili ostali kandidati. Povodom protesta ispred parlamenta, Đurić kaže da je svaki legalan i legitiman oblik protesta nešto što ne treba sprečavati.

Đurić je, na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a, rekao da je drugoplasirani na KiM bio Vojislav Šešelj sa 7,19 odsto glasova, zatim Vuk Jeremić sa 4,24 odsto podrške, Saša Janković sa 2,67 odsto i Luka Maksimović sa 2,18 odsto podrške.

"Srbi na KiM su se ujedinili oko podrške Vučiću, prepoznali su njegovu borbu za snažnu ekonomiju, za Srbiju koja povećava svoj ugled u svetu", rekao je Đurić i dodao da su izbori na KiM sprovedeni u uslovima koji nisu bili nimalo laki.

Bilo je, kako je podsetio, pokušaja da se spreče mitinzi, ali da to nije sprečilo građane koji su bili hrabrini odlučni, izašli na izbore i glasali onako kako su mislili da je u njihovu interesu. 

On je zahvalio SPS-u, Pokretu socijalista i drugim članicama koalicije koje su doprinele tome da se ostvari istorijski rezultat u južnoj pokrajini.

Najveći procenat glasova Vučić je osvojio u opštinama Gora, 91,07 odsto, zatim Novo Brdo 87,94 odsto glasova, Kosovska Kamenica 86,32 odsto glasova, sledeći je Lipljan 85,74, zatim Orahovac i Velika Hoča 84,6, Priština 81,46, Štrpce 83,47 odsto.

"Ova pobeda ima i moralnu težinu i predstavlja ponos SNS-a i cele Srbije", rekao je Đurić i poručio da je vlada Aleksandra Vučića uradila više nego bilo koja prethodna vlada za Srbe na KiM.

Uspela je, kako je istakao, da sačuva mir i stabilnost.

"Legalne i legitimne proteste ne treba sprečavati"

Povodom protesta ispred parlamenta, Marko Đurić istakao je da su protesti legitimni dok su u skladu sa zakonom i dok se ništa ne razbija.

"Verujem da su izbori način za ispoljavanje političkih stavova i jedini demokratski metod političke borbe. Izbori su dali jasan rezultat. Srbija se ujedinila oko politike Aleksandra Vučića", istakao je Đurić.

Kaže da mu je lično zasmetalo što je porušen srpski "zid plača".

"Neko je, rekao bih, ne razmišljajući o tome kako će se to odraziti na porodice ubijenih i nestalih, verovatno u žaru političke strasti nasrnuo na zid plača i to je na mene ostavilo negativna utisak", naveo je Đurić.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара