Milorad Dodik glasao u Banjaluci

Prema podacima Republičke izborne komisije, u Banjaluci je do 14 sati, na izborima za predsednika Srbije, glasalo 70,14 odsto birača koji imaju državljanstvo Srbije.

U 11 časova glasao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji ima dvojno državljanstvo BiH i Srbije.

Dodik je rekao da prvi put koristi svoje pravo da "kao građanin Srbije" glasa na predsedničkim izborima, ističući da želi da Srbija nastavi putem razvoja i stabilnosti.

Dodik je naveo da su izbori najbolji način da Srbija pokaže svoje demokratsko lice, dodavši da činjenica da je u Banjaluci otvoreno biračko mesto predstavlja dokaz da postoji veliki interes građana da iskoriste svoje glasačko pravo.

Kako su u RIK-u rekli za Tanjug, u Bosni i Hercegovini su otvorena dva biračka mesta na kojima građani sa državljanstvom Srbije mogu da glasaju, u Banjaluci i u Sarejevu.

Za Sarajevo iz RIK-a još uvek nema podataka, a banjalučki glasači su pokazali visoku izlaznost od 70,14 odsto do 14 sati.

Na biračkom mestu u konzulatu Srbije u Banjaluci u birački spisak upisano je ukupno 721 glasača, a u ambasadi Srbije u Sarajevu prijavljen je 151 glasač.

Pravo glasa u BiH za predsedničke izbore u Srbiji imaju samo osobe koje su upisane u izvod jedinstvenog biračkog spiska, tj. osobe koje su podnele zahtev za glasanje i dobile pisano rešenje putem pošte da mogu glasati na biračkim mestima u ambasadi Srbije u Sarajevu i u Banjaluci.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара