Demostat: Vučić 56,2 odsto, Beli drugi

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić, prema poslednjem istraživanju "Demostata", uživa podršku 56,2 odsto birača. To se odnosi na one koji su se izjasnili za koga će glasati, rečeno je na predstavljanju rezultata istraživanja, uz napomenu da se oko 18 odsto ispitanih još nije opredelilo.

Prema "Demostatu", a uz projektovanu izlaznost od 57 odsto birača, na drugom mestu bio bi Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, sa 9,5 odsto glasova.

Treću poziciju zauzeo je Vuk Jeremić sa 9,3 odsto.

Saša Janković osvojio bi 8,9 odsto, Vojislav Šešelj 8,8 procenata, a ostali kandidati bi, prema istraživanju, zajedno osvojili 7,3 odsto.

Istraživanje je pokazalo i da bi za Vučića, da su izbori održani prošle nedelje, glasao gotovo svaki treći birač upisan u birački spisak, i da bi broj glasača koji bi se opredelili za njega bio veći od ukupnog broja ljudi koji bi glasali za sve ostale kandidate.

Rukovodilac istraživačkog tima "Demostata" Srećko Mihailović procenjuje izlaznost na 57 odsto ukupnog broja birača, a zasniva je na broju ispitanika koji su izjavili da sigurno izlaze na izbore.

Rejting četiri sledeća predsednička kandidata, gledano po broju glasova, prilično je ujednačen.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво