NBS odbacila tvrdnje Jeremića i zatražila javno izvinjenje

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da nije tražila podatke građana koji su davali donacije predsedničkim kandidatima i zatražila izvinjenje Vuka Jeremića jer je izneo suprotan stav.

NBS je u saopštenju tvrdnju Vuka Jeremića nazvala "grubom neistinom i neosnovanim optužbama".

Vuk Jeremić je prethodno danas rekao da je Narodna banka Srbije tražila od svih poslovnih banaka da dostave imena, adrese i matični brojevi građana Srbije koji su dali donacije za njegovu kampanju.

NBS je u saopštenju povodom te izjave istakla da je to "najgrublja neistina kojom se u pitanje dovodi ugled institucije na kojoj počiva poverenje građana u celokupan finansijski sistem zemlje".

"Da se radi o neosnovanim optužbama, lako se može proveriti sa bilo kojom poslovnom bankom", navela je Narodna banka Srbije.

Zatražila je od Jeremića "da se javno izvini" i najavila da će u suprotnom razmotriti "sva pravna sredstva" kako bi zaštitili svoj ugled.

Banka ukazuje da je finansijska stabilnost odgovornost svih i da neistinite i neodmerene tvrdnje tokom političke kampanje ne doprinose očuvanju poverenja u domaći finansijski sistem, dok "zlonamerne informacije štete svima, a posledice pre svega trpe građani".

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво