Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Somboru da su predsednički izbori borba za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju, kakva je ona uvek bila i kakva će ponovo biti posle izbora.

"Mi se danas na ovim izborima ne borimo za glasove, mi se na ovim izborima borimo za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju, kakva je ona uvek bila i kakva verujem da može ponovo biti, i biće nakon ovih izbora", rekao je Jeremić.

Jeremić je pri poseti Zapadnobačkog okruga rekao da se danas u javnom i medijskom prostoru bije bitka sa vulgarnošću, prostaklukom i propagandom.

"Ovo je kraj sa izuzetno dugom kulturnom, istorijskom, ali i privrednom tradicijom. Ovo je grad Konjovića, ovo je grad sa jednim od najpoznatijih teatara u našoj zemlji, koji je i dan-danas i te kako cenjen, ali ovo je opština u kojoj umire kultura. Ovo je opština u kojoj je zatvoreno 11 seoskih biblioteka", rekao je Jeremić.

Jeremić je kazao da "ne zna šta o činjenici da se u Somboru gasi kultura imaju da kažu oni koji se usuđuju da snimaju spotove u bibliotekama i koji u biblioteke ulaze samo da bi snimali spotove".

Jeremić je posetio Udruženje žena etno-kuće "Majčino srce" u selu Lalić, razgovarao sa meštanima Ratkova, a potom posetio Sombor, gde je razgovarao sa građanima i prošetao centrom tog grada.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво