Dveri: Odluka Prištine o imovini posledica briselskih pregovora

Srpski pokret Dveri saopštio je da je odluka kosovske vlade da preuzme svu neokretnu imovinu na KiM registrovanu na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo, posledica briselskih pregovora.

Dveri ukazuju da kosovska poverilačka agencija već više od 10 godina sprovodi privatizaciju naših društvenih preduzeća.

Podsećaju, da prema planu tadašnjeg posrednika u pregovorima, Martija Ahtisarija, sva nepokretna i pokretna imovina bivše SRJ ili Srbije, kao pravnog sledbenika, koja se nalazi na teritoriji KiM, treba da postane vlasništvo Kosova.

Samo u 2016. godini, navode, usvojena su tri najštetnija zakona za srpski narod na KiM - Zakon o Agenciji za verifikaciju imovine, Zakon o Trepči i Zakon o strateškim investicijama. 

Zakon o Agenciji za verifikaciju imovine praktično omogućava legalizaciju otete privatne imovine Srba, odnosno obezbeđuje da sva uzurpirana srpska imovina pređe u vlasništvo Albanaca, podsećaju Dveri i dodaju da je Zakonom o Trepči oteta ogromna imovina ovog srpskog giganta.

Takođe, dodaje se, Zakon o strateškim investicijama omogućava da kosovska vlada slobodno raspolaže imovinom Srbije, Srpske pravoslavne crkve, imovinom srpskih preduzeća na KiM.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара