Proglašene kandidature Stamatovića, Parovića i Čanka

Republička izborna komisija proglasila je kandidature predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića, Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića i lidera LSV-a Nenada Čanka.

RIK je Predragu Vučetiću iz Kruševca, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Bela lađa - kapetan Vučetić" naložila da u roku od 48 sati otkloni nedostatke, odnosno da dostavi sporazum o obrazovanju grupe građana i 10.000 potpisa podrške.

Komisija je dosada proglasila kandidature lidera SNS Aleksandra Vučića, koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije, Saše Jankovića, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha", i lidera radikala Vojislava Šešelja.

Proglašene su i kandidature Vuka Jeremića, koga je predložila Grupa građana "Moramo bolje", predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića i predsednika Dosta je bilo Saše Radulovića.

Potvrđena je i kandidatura Aleksandra Popovića iz Demokratske stranke Srbije.

Današnju sednicu RIK-a napustila je članica Komisije u proširenom sastavu Vesna Rakić Vodinelić, negodujujući zbog toga što je zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta iz SRS-a na sednici razgovarala mobilnim telefonom.

Zbog toga se povela i kraća polemika, u kojoj je predstavnik DJB u RIK-u Ivan Ninić Radetu optužio za nepoštovanje institucije. 

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević opomenuo je Radetu. 

Prethodno je Rakić Vodinelić, koja u RIK-u predstavlja grupu građana koja je za predsednika predložila Sašu Jankovića, napomenula i da je članovima RIK-a danas najpre upućen poziv za sastanak u 11 sati, da bi potom bio otkazan i upućen drugi poziv za sednicu u 13 sati. 

Na sednici je odlučeno i da predstavnici predlagača kandidata za predsednika Srbije koji su danas proglašeni, uđu u prošireni sastav RIK-a. 

Tako će u ime Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović" član u proširenom sastavu RIK-a biti Slobodan Popovac, a njegov zamenik Borislav Mitrović, u ime Narodnog slobodarskog pokreta član Komisije biće Miloš Jančić, a njegov zamenik Petar Mijanović, dok će iz LSV u prošireni sastav RIK-a ući Bojan Pudar kao član i Jelena Zlojutro kao njegov zamenik.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво