Redosled kandidata na izbornom listiću biće određen 17. marta

Rok za podnošenje kandidatura za učešće na izborima za predsednika Srbije ističe u nedelju, 12. marta u ponoć, a redosled predsedničkih kandidata na izbornom listiću biće određen žrebom u petak, 17. marta.

Republička izborna komisija do sada je proglasila tri predsednička kandidata – lidera SNS Aleksandra Vučića, koji je zajednički kandidat vladajuće koalicije, Saše Jankovića, koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha", i lidera radikala Vojislava Šešelja.

Danas je potpise za kandidaturu RIK-u predao i Vuk Jeremić, a prema ranijim najavama, očekuje se još kandidatura.

Ako kandidati ispune uslove, njihove kandidature se proglašavaju u roku od 24 sata od prijema predloga.

Redosled kandidata na izbornom listiću biće određen žrebom 17. marta u 19.15 časova, a žreb će biti javan i prenosiće se na javnom servisu.

Obavlja se tako što se iz prvog providnog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa imenom i prezimenom kandidata i nazivom predlagača, a neposredno nakon toga iz drugog providnog bubnja izvači se list na kome je upisan redni broj koji će taj kandidat imati na listi kandidata.

Kugle, koje će biti neprozirne, moraju imati iste dimenzije, boju, masu i druge karakteristike, i biće ih dva puta više od broja kandidata za predsednika Srbije.

Žreb će biti sproveden na sednici RIK-a, na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandidata.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара