Predati potpisi za Jeremićevu kandidaturu

Vuk Jeremić je predao Republičkoj izbornoj komisiji nešto više od 15.000 potpisa birača koji podržavaju njegovu kandidaturu za predsednika. Kandidaturu Vuka Jeremića podržali su svojim prisustvom predsednik Udruženja sindikata Sloga Željko Veselinović i Novo udruženje penzionera Srbije.

Predaji potpisa su prisustvovali Vuk Jeremić, predsednica Novog udruženja penzionera Srbije Dragica Minić, predsednik udruženja "Sloga" Željko Veselinović, i Vladimir Marković kome je srušeno više objekata u Beogradskom naselju Savamala, u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

Jeremić je nakon predaje potpisa rekao da se kandiduje jer je u Srbiji sve veći jaz između bogatih i siromašnih, jer ;građani ;zaslužuju bolje i zato što je potrebno promeniti sistem koji je prestao da bude u službi građana.

On je kazao i da je simbolično predao kandidaturu na 9. mart - dan koji simboliše podele i unutrašnje sukobe koje se osećaju i danas, što više nikad ne bi smelo da se dogodi u Srbiji.

"Nikada se više ne sme dogoditi da budemo okrenuti jedni protiv drugih i da vlast zloupotrebljava resurse u odbranu svoje pozicije, nekada su se, pre četvrt veka, zloupotrebljavali tenkovi, a danas su to sredstva javnih preduzeća", kazao je Jeremić.

Istakao je da pred građane izlazi sa 70 mera koje će im omogućiti da žive bolje i koje će vratiti dostojanstvo državi i narodu.

"Ovde sa mnom su obični ljudi, koji žive obične živote, koji postaju sve više nepodnošljivi. Nije život ono što se priča na Kopaoniku (na Biznis forumu). Sve je veći jaz između elita i običnog čoveka i zato se kandidujem", kazao je Jeremić.

Jeremić je dodao da se kandiduje jer smatra da zaslužuje i može i mora bolje, zato da bi ponovo građani imali šansu i zato što je potrebno promeniti sistem koji je prestao da radi u interesu građana.

Na pitanje da li se dogovorio sa izbornim štabom Saše Jankovića o formiranju koordinacionog tela za praćenje izbornog procesa, Jeremić je rekao da za sada još nema dogovora o tome.

Jeremić je istakao da bi bilo bi važno da učine sve kako bi integritet izbornog procesa bio odbranjen i potpun.

"Ima dosta toga što ukazuje na nepravilnosti, ali najvažnije je da glas naroda bude na adekvatan način prebrojan i da se izborna volja građana ne dovede u pitanje ni na koji način", rekao je Jeremić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu bivšeg košarkaškog selektora Dušana Dude Ivkovića o tome da mu je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić prišao "da bi kraduckali mnogo", Jeremić je rekao da ne želi to da komentariše iz poštovanja prema Ivkoviću.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво