Predati potpisi za kandidaturu Vučića

Funkcioneri SNS-a i koalicionih stranaka predali su Republičkoj izbornoj komisiji 60.000 potpisa, za kandidaturu Aleksandra Vučića, koji su prikupljeni, kako navode u SNS-u, za svega 12 sati.

Predaji potpisa prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić, potpredsednici Miloš Vučević i Milenko Jovanov, Nebojša Stefanović i drugi stranački funkcioneri.

Aleksandar Vučić, iako najavljivan, nije prisustvovao predaji potpisa zbog predizbornog mitinga u Kruševcu. 

Potpise za kandidaturu Vučića predali su funkcioneri SNS-a, koalicioni partneri iz SPS-a i Jedinstvene Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera, Pokreta socijalista, SPO-a, Pokreta snaga Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara. 

Ispred koalicionih partnera prisustvovali su Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, Aleksandar Vulin, Dragomir Karić i Ištvan Pastor.

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević istakao je, nakon predaje potpisa za kandidaturu Vučića za predsednika Srbije, da je SNS sa koalicionim partnerima kandidovala najboljeg.

"A to je Vučić, koji je pokazao koliko može da postigne svojim radom, marljivošću, disciplinom, a ti rezultati, koje je postigao, bili su u interesu države i naroda Srbije", rekao je Vučević novinarima i istakao da su Vučiću poverenje poklonili kao svom kandidatu i koalicioni partneri, jer su uvereni da je on garant političke stabilnosti u narednom periodu.

"Kandidovali smo najobrazovanijeg, najmarljivijeg, Vučića, jer verujemo da je on garant političke stabilnosti Srbije u narednom epriodu. I danas neki prizivaju makedonski ili ukrajinski scenario u Srbiji. Mi svi zajedno, uz podršku građana Srbije, nećemo dozvoliti ni makedonski, ni rumunski, ni ukrajinski razvoj događaja"“, poručio je Vučević.

Prema njegovim rečima, izborna utakmica biće neizvesna i neće biti lako.

"Ubeđen sam da će građani Srbije da se odluče za nastavak razvoja Srbije, sigurnu budućnost naših građana i naše najlepše države", zaključio je Vučević i pozvao građane da iskoriste briačko pravo i izađu na izbore.

Dačić: Jedini kandidat sa jasnom vizijom i programom

Lider SPS-a Ivica Dačić ocenio je, posle predaje potpisa za kandidaturu Vučića za predsednika Srbije, da zbog stabilnosti Srbije nema više puteva, već samo jednog i jednog kandidata sa jasnom vizijom.

"Sve drugo bi bilo vraćanje u prošlost, destrukciju, pometnje i izazivanje raznih scenarija koji nisu doneli ništa dobro Makedoniji i Ukrajini", rekao je Dačić.

"Zajednički kandidat treba da pobedi kako bi Srbija sačuvala političku stabilnost, kontinuitet, kako bi bio nastavljen put kojim koračamo, a on podrazumeva da uspostavimo jaku, poštovanu zemlju, u kojoj će narod živeti kako bi trebalo da žive građani moderne Evrope, kao i da zauzmemo svoje mesto u okviru evropske porodice naroda", uveren je Dačić.

Dačić je rekao da se u izjavama i obraćanju drugih kandidata građanima ne mogu čuti stavovi o najvažnijim državnim pitanjima, o BiH, RS, situaciji na Kosovu i Metohiji, sve što je u nadležnosti predsednika.

"Siguran sam da su čak i juče predsednički kandidati sa Federikom Mogerini najviše govorili o Vučiću. Ja sam joj rekao da je mogla lepo da zaobiđe svoje veterane iz bivše vlasti, za vreme čije vladavine je Srbija bila poznata u međunarodnoj zajednici po tome što su slagali svakoga s kim su seli. U tome se ogleda prošlost, u koju Srbija ne sme da se vraća", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Vučićeva pobeda, u koju inače ne sumnja, biće rezultat teške političke borbe. Ipak, kaže, dugo je u politici, 27 godina, i ima dobre političke procene.

"Zar verujete da bih podržao nekog ko će da izgubi"“, upitao je Dačić.

Smatra da sama činjenica da je predato blizu 60.000 potpisa, a samo SPS je sakupio oko 12.000, govori dovoljno sama po sebi koliku podršku Vučić uživa. 

Dačić je naglasio da se Vučićeva koalicija ne podržava zbog partijskih interesaa, već zbog Srbije.

"Svi zajedno smo ubeđeni da će rezultat biti u interesu Srbije", zaključio je Dačić. 

Ljajić: Kontinuitet stabilnosti i napretka sa Vučićem

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić je rekao da je potrebno ostvariti kontinuitet koji se manifestuje kroz ekonomsko osnaživanje Srbije, jer samo takva Srbija može da obezbedi sve svoje interese.

Ljajić je u obraćanju novinarima rekao da Vučić sa funkcije predsednika Srbije obezbeđuje taj kontinuitet i političku stabilnost.

Kako je ocenio, politička stabilnost postaje vrhunski cilj, posebno sada kada je i u okruženju i u svetu situacija takva da se ona dovodi u pitanje.

Tvrdi da Srbija treba da bude ne samo "sidro stabilnosti", već i da je izvozi u zemlje regiona, kao najveća država na ovim prostorima.

Izborom Vučića to se ostvaruje, rekao je Ljajić i naglasio da je Srbiji potrebno državno jedinstvo i da očekuje u tom smislu demokratsku debatu nakon izbora. 

Izbori za predsednika Srbije raspisani su za 2. april, a potpise za kandidaturu prva je predala vladajuća koalicija.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво