Gojković: Kakav scenario spremaju Janković, Obradović, Jeremić

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je, povodom obraćanja potencijalnih predsedničkih kandidata u parlamentu, da je očigledno da oni žele da izazovu destabilizaciju Srbije i da je šokirana količinom laži, izmišljotina i uvreda koje su izneli obraćajući se javnosti.

Gojkovićeva je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ocenila da je očigledno da se Vuk Jeremić, Saša Janković, Boško Obradović, Saša Radulović, ali i drugi spremaju za nekakav drugi scenario i da nisu zainteresovani za iznošenje programa, već za destabilizaciju Srbije i za haos koji planiraju da izazovu kada se suoče sa eventualnim rezultatima izbora.

"Pozivam ih da poštuju Ustav i zakone, demokratske principe Srbije i da isključivo poštuju volju građana, koja jedino može da se iskaže na izborima", rekla je Maja Gojković.

Ona je podsetila Vuka Jeremića da je partija u kojoj je bio (DS) četiri puta uvodila pauze i da Skupština nije radila u vreme predsedničkih izbora, te da bi oni koji to nazivaju državnim udarom i sami trebalo da za to odgovaraju.

"Pokazalo se sada - jednom DOS, uvek DOS", rekla je Maja Gojković.

Ona je podsetila potencijalne kandidate da su se obratili u Skupštini uz njenu saglasnost, čime je, kaže, prekršila pravila, budući da oni ne rade u parlamentu.

Maja Gojković kaže da Jeremić i Janković mesecima vode kampanju, a da ih niko ne pita kako je to moguće mimo Ustava i zakona i odakle im novac za to.

Ona je dodala i da današnje konferencije za štampu potencijalnih predsedničkih kandidata pokazuju pravu sliku i lice onoga što su pripremili za izbore.

Rekla je da se iskreno nada da njihov današnji dolazak u parlament i neovlašćeno obraćanje javnosti nije izraz nepoštovanja parlamenta i poručila im da ne planiraju "spaljivanje parlamenta kako su to uradili u skorijoj istoriji", nego da poštuju volju građana.

Odgovarajući na pitanje kako će sprečiti lidera SRS-a Vojislava Šešelja koji je najavio da će sutra početi kampanju opstruisanjem posebne sednice skupštine i onemogućavanjem Federike Mogerini da govori, Maja Gojković je rekla da danas nije uspela da spreči Jankovića i Jeremića da upadnu u skupštinu i da se obrate.

"Znači da je moja jučerašnja odluka da se napravi pauza u radu parlamenta bila prava odluka radi očuvanja političke stabilnosti zemlje. Očigledno je da svi kandidati koji vode kampanju protiv Aleksandra Vučića i SNS-a imaju nameru da u parlamentu vode predsedničku kampanju", rekla je Maja Gojković.

Upitana da li je predsedničke kandidate dovela u nezgodnu situaciju zbog odluke da kampanja traje 30 dana i da na brzinu skupljaju potpise, ona je odgovorila da je Aleksandra Vučića možda dovela u nezgodnu situaciju, jer je on jedini krenuo u kampanju tek danas nakon raspisivanja izbora.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво