Jovanović: LDP nije strahovala od izbora

Komentarišući odluku o neodržavanju vanrednih parlamentarnih izbora predsednik Liberalno- demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da njegova stanka od njih nije strahovala, ali i da se na pogrešan način ulazi u predsedničke izbore.

Jovanović u pisanoj izjavi navodi da ovaj saziv parlamenta nije oslobođen odgovornosti jer je "godinu dana ostavio Srbiju bez politike koja bi bila u stanju da ponudi društvu viziju i jasne ciljeve koje mora ostvariti da bi bila moderna i uspešna evropska zemlja".

"Sa ili bez parlamentarnih izbora i uz predsedničke izbore, koji društvo ostavljaju kao taoca zbog nespremnosti lidera da vode politiku koja bi bila odgovor na potrebe društva i zbog njihove sklonosti ka populizmu i demagogiji, taj teret odgovornosti na parlamentu je još veći", naveo je Jovanović.

Dodaje da LDP nije strahovala od izbora i da će nastaviti da se, bez obzira na cenu koju plaća, ponaša odgovorno prema zemlji.

Jovanović je naglasio i da na pogrešan način ulazimo u predsedničke izbore "sa glavama predsedničkih kandidata ili daleko u devedesetim ili duboko u pesku".

Zbog toga je, kaže, još veća potreba za politikom zbog koje postoji LDP.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво